Matchpoint voor Amsterdam

Helaas zijn er voor deze doordeweekse dag weinig supporters meegekomen vanuit Zwolle. Ondanks dat zijn er toch zo’n 1100 mensen afgekomen op deze wedstrijd. Winnen voor Amsterdam betekent matchpoint, winnen voor Zwolle betekent terug in de race. Landstede Hammers kan in deze wedstrijd weer beschikken over Rein van der Kamp. De wedstrijd is een kopie van de voorgaande afleveringen. Veel al op de belangrijke momenten gaan kansen verloren door balverlies bij Landstede Hammers. Demon Astronauts slaan in die kleine periodes hun slag. Terwijl Landstede Hammers wel de wedstrijd begon met een 9-0 voorsprong en de Amsterdamse club vier minuten van scoren afhield. Daarna komt de machine van Arik Shivek op stoom en onder leiding van Niels Meijer wordt het gat terug gebracht tot twee punten na het eerste kwart. Niels Meijer, de speler die opvalt vandaag vanwege zijn goede scores en het neutraliseren van Greg Stevenson. De speaker van Demon Astronauts riep de jeugdige speler uit tot Man of the Match. Een ruststand van 38-30 betekent een serieuze kluif voor de mannen van Herman van de Belt om deze wedstrijd te winnen. Het derde kwart wordt het alleen nog moeilijker voor Landstede Hammers. De Demon Astronauts lopen uit naar een voorsprong van veertien punten. Zoals ook in de voorgaande wedstrijden vecht Landstede zich hartstochtelijk terug in de wedstrijd. Tot zes punten met nog een minuut of zes te gaan in het vierde kwart. Op de belangrijke moment in de eerste helft maakt Gipson tweemaal een driepunter. Nu in de tweede helft is het Gintautus Vileita die het lot bezegeld voor Landstede. In een ongelukkige botsing komt de hand van Kamphuis in het gezicht van Gipson. Teddy Gipson blijft een aantal minuten liggen op de grond en er breekt vervolgens wat ruzie uit op de vloer. Een opmerkelijk feit is dat de speaker, die onpartijdig hoort te zijn, zijn boekje te buiten gaat. Het is niet toegestaan om op welke manier dan ook partijdig te zijn en mensen op te hitsen. Zijn opmerking, “wat zeggen we tegen dit soort spelers?”, is dus niet geoorloofd. Het wachten is tot de bond eens gaat ingrijpen tegen deze speaker die structureel de normen van fatsoen en regels van de bond overtreedt. De einduitslag van 81-70 is een terechte afspiegeling van het krachtsverschil vanavond en zaterdag kan de titel binnengehaald worden in Zwolle. Een 4-0 overwinning in de finale zou een triest einde zijn van het seizoen en een redelijk unieke uitslag. Wie weet herpakken de mannen van Landstede Hammers zich en kunnen ze dan toch nog het feestje voor Demon Astronauts uitstellen.