Net weer niet voor Zwolle maar net weer wel voor Amsterdam

1e kwart: 12-14
2e kwart: 31-25
3e kwart: 47-53
4e kwart: 75-79 Landstede Hammers komt weer net tekort In een boeiend duel is Demon Astronauts op een 2-0 voorsprong gekomen in de finale series tegen Landstede Hammers. De wedstrijd begint al slecht voor Landstede omdat Rein van de Kamp geblesseerd is aan zijn knie. Voorlopig kan hij niet mee spelen met zijn team. Zonder Van de Kamp beginnen de teams aan een duel wat rommelig is. Het eerste kwart wordt er ontzettend veel balverlies geleden. Zodanig dat het halverwege dit kwart pas 5-5 is. De teams blijven daarna rustig door prutsen en met 12-14 wordt het kwart afgesloten. Het gaatje van twee punten wordt door Demon Astronauts uitgebouwd naar acht punten halverwege het tweede kwart. Daarna is het momentum weer voor Landstede en in een paar minuten tijd wordt de achterstand weggewerkt. Sterker nog met 31-25 in het voordeel van Landstede gaan de teams rusten. Gintautus Vileita, een Litouwer die drie jaar geleden uitkwam voor Werkendam is de man van het derde kwart. Nul punten voor de rust worden 19 punten na het derde kwart. Zijn punten betekenen een enorme rush voor Demon Astronauts en de genadeklap voor Landstede Hammers. Zes punten voorsprong voor Landstede aan het begin van het kwart worden zes punten voorsprong voor Amsterdam na het kwart. Landstede Hammers geeft nooit op zoals al gebleken was in game 1.Zo ook vandaag niet en een sterke periode van Ungerer en Stevenson brengt Landstede terug tot drie punten. Het enige spelletje wat dan nog overblijft voor Zwolle is het maken van fouten. Helaas is telkens Joe Spinks de man die mag aanleggen vanaf de vrije worplijn. Koelbloedig schiet hij de vrije worpen raak en komt Landstede Hammers niet dichterbij. Weer net niet voor Landstede Hammers en net weer wel voor Demon Astronauts. De ploeg uit Amsterdam heeft nu een 2-0 voorsprong en een zeer goede uitgangspositie. Donderdag wedstrijd drie en deze wedstrijd is de finale in de finale serie. Verlies voor Zwolle betekent eigenlijk dat het voorbij is.