jongens junioren : Mosquito’s – BS Leiden 84-90 (45-49)

Na de buzzerbeater in Den Bosch had de ploeg van Ivo Boom de handen vol aan de lastige ‘muggen’. Mosquito’s speelde agressief in de verdediging en speelde spectaculair snel in de aanval. BS Leiden had veel turnovers en dat leverde veel break situaties op voor de thuisploeg. BS Leiden kon bijblijven door inside te scoren. Bij rust had Leiden een kleine voorsprong (45-49) maar die werd direct omgezet in een achterstand (62-57) en bij het ingaan van de laatste periode was de stand 68-66. Mosquito’s begon sterk met 3 driepunters op rij en een grote voorsprong 77-69. BS Leiden veranderde de verdediging en begon hard te rebounden. Mosquito’s kreeg de laatste 6 minuten geen extra kans meer in de aanval. BS Leiden dwong wel rebounds af en kwam binnen drie minuten op voorsprong 77-80 en 83-84. Wytzes en Martis scoorden samen de laatste 13 punten en de winst werd alsnog meegenomen uit Amsterdam. Coach Tree Marioneaux zei het treffend na de wedstrijd: “we gave you a run for your money”.