Open Donar seizoen 2019-2020

Het speelschema voor de kwalificatie voor Champions League zorgt ervoor dat Donar moeilijk een geschikte dag kon vinden voor de open dag. De club is daarom uitgeweken naar een woensdagmiddag en vroege avond. Na een reeks aan activiteiten voor de kinderen en fans is er ook een wedstrijd. Een oefenwedstrijd tegen Feyenoord Rotterdam. De terugkeer van Toon van Helfteren in Martiniplaza als clubcoach.

De bezoekers zijn met een team van zeven spelers gekomen. Deze zeven kunnen geen weerstand bieden tegen het “vernieuwde” Donar. De gemiddelde leeftijd van de thuisploeg is door de zes nieuwkomers drastisch gedaald. Maar het is nog veel te vroeg om te zeggen hoe dit team zal gaan presteren.

In de wedstrijd tegen Feyenoord gaat het wel soepel en simpel. De thuisploeg slaat direct een gat van 23-12 en kijkt eigenlijk nooit meer om. Na een helft spelen is het 43-20 voor Donar. Rydell de Pree is dan met 6 punten topscorer bij Feyenoord en Williams met 13 voor Donar.

Matt Williams Jr. maakt met zijn scores maar ook passes een goede indruk in deze game. Zijn landgenoot Donte Thomas geeft aan het begin van het derde kwart met twee dunks ook zijn visitekaartje af. Het spelbeeld veranderd niet en het verschil wordt steeds groter tussen de ploegen. Donar heeft zijn tegenstander na het derde kwart gedubbeld bij 66-31.

In het afsluitende kwart laat Coen Stolk zich zien. Hij levert de meeste punten af voor zijn team. Jef de Vries speelt in dat laatste kwart nog mee. De andere jeugdspelers van Donar komen later in de wedstrijd ook nog op het parket. In de laatste minuut staan ze alle drie op het veld en scoren ze alledrie.

Matt Williams is met 18 punten de topscorer voor Donar. Coen Stolk komt tot 12 voor Feyenoord.

Donar wint de wedstrijd ruim met 89-42 maar het is en blijft wel een oefenwedstrijd. De volgende oefenwedstrijden zijn tegen Bakken Bears uit Denemarken, Phoenix Hagen en EWE Baskets. De laatste twee ploegen spelen in de Duitse Bundesliga en zeker EWE Baskets is een sterke tegenstander.

Op 17 september zal moeten blijken hoe het team er voor staat in de eerste officiele wedstrijd tegen Benfica.