Is driemaal scheepsrecht voor Donar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Is driemaal scheepsrecht voor Donar?

De Groningse basketbaltrots probeert al enkele jaren zich te plaatsen voor de FIBA Champions League. De eerste poging strandde in de derde kwalificatie ronde in een nipt verlies na verlenging tegen het Spaanse Estudiantes. Afgelopen seizoen was het Zwitserse Fribourg in de tweede ronde al een maatje te groot.

Het seizoen 2019-2020 is anders, Donar zal zich door twee kwalificatierondes heen moeten knokken en de spelersgroep is bijna compleet nieuw. Een nieuwe spelersgroep is altijd afwachten hoe het zich ontwikkeld. De oefencampagne van Donar laat zien dat de ploeg zeker talent heeft binnen gehaald. Matt Williams jr. bijvoorbeeld scoorde er lustig op los in die wedstrijden. De nieuwe guard Carrington Love heeft zich in de Nederlandse competitie al bewezen. De imposante forwards Freeman en Thomas kunnen wel eens gaan verrassen.

De eerste tegenstander op de weg naar de groepsronde in Champions League is Benfica. Deze ploegen ontmoette elkaar al in FIBA Europe Cup seizoen 2016-2017. Donar won toen beide duels, maar de samenstelling van beide ploegen is veranderd sinds die tijd. Het team van de Portugezen is wel redelijk groot. De centers McGhee en Coleman zijn potige mannen die voor pijn kunnen zorgen onder de basket. Daarnaast is Damian Hollis terug gekeerd en die speelde mee in een van de vorige ontmoetingen.

Het is afwachten hoe goed Donar nu al zal zijn. Er zijn zeker kansen voor de ploeg als het team fit is. Dat laatste was in de laatste oefenwedstrijden niet geheel het geval. Williams, Love en ook Hammink hadden lichte blessures in die games.

Op papier lijkt SL Benfica ook de grootste sta-in-de-weg te zijn voor plaatsing in het hoofdtoernooi. In de tweede ronde wacht Mornar Bar en Donar had twee seizoenen geleden geen kind aan die tegenstander.

Maar goed, komende dinsdag 17 september om 17.30 start het officiele seizoen van Donar. Vrijdag 20 september om 19.30 is dan de return tegen Benfica in Martiniplaza.

Laat het driemaal scheepsrecht zijn voor Donar en komende week het startpunt zijn voor een fantastisch Europees seizoen in de Champions League.