Almere & Groningen : “the match”

De wedstrijd tussen Omniworld Almere en MPC Capitals Groningen kende een eenzijdig beeld.
MPC Capitals stond eigenlijk de gehele wedstrijd voor. Behalve de beginminuten
waarin Almere even wegliep met 7-0. In het derde kwart stonden de groningers
zelfs even met 12 punten voor. De tweede helft van het derde kwart voor gekenmerkt
door zeven missers vanaf de driepuntslijn bij Groningen. Almere doet niets met de
verkregen ballen en bij het begin van het vierde kwart staat er nog steeds een zeven
punts voorsprong voor MPC Capitals. Ian Hanavan en Roy Huberts zitten al aan de kant
vanwege vijf persoonlijke fouten. Halverwege de laatste tien minuten mag Brant Bailey
ook gaan uitrusten op de bank. Met nog 2:30 te spelen staat MPC Capitals nog maar
2 punten voor en de spanning begint te komen. De fouten stapelen zich op bij de
groningers en op 8 seconden voor het eind maakt Michael Stokes 80-78 voor Almere.
Almere wint een wedstrijd die het bijna de gehele wedstrijd niet heeft geleid. De
overwinning werd als een kampioenschap gevierd door de almerenaren.