Amazone – Grasshoppers

De laatste thuiswedstrijd van 2005 leverde de Grasshoppers dames helaas geen winst op.
De derde wedstrijd in een week tijd bleek toch teveel van het goede te zijn voor het team van coach RenĂ© Mulder. Na een ruststand van 30-47 waren het de Utrechtse dames die met de winstpunten naar huis gingen en hiermede terecht een ticket verwierf voor de final four in het weekend van 6 januari 2006. Grasshoppers startte met Corinne Manuputty en junior Jamie Vletter in de basis. Door de afwezigheid van Erica Brizendine (enkel) Sanne van Bohemen (knie) en Brenda Guyt (werk) waren de Grasshoppers kwetsbaar dicht bij de ring. Amazone nam dan ook direct het initiatief en door haar centers namen zij een voorsprong van 4-10. Door een aantal mooie scores van zowel Colleen White als Corinne Manuputty is de stand weer bijna in evenwicht bij 10-12. Een driepunter van Corinne Manuputty gaf aan het eind van het eerste kwart de stand 13-16 op de borden. Bij Utrecht waren het voornamelijk Amerikaanse Mathews (28), Inmon ( 20) en de Nederlandse Gosschalk (22) die het gros van de punten voor hun rekening namen. Kee Brinks opende het tweede kwart met een driepunter en door scores van Carola de Jong werd de stand 24-28 en 26-32 bereikt. In de verdediging hadden de Grasshoppers de handen vol aan de snel en slim spelende dames uit Utrecht. De Katwijkse dames maakten onnodige fouten en waren niet attent genoeg in de verdediging. Bij de rust was de stand 30-47 in het voordeel van Amazone. Bijkomend probleem bij Grasshoppers was dat zowel Carola de Jong als Colleen White al 3 persoonlijke fouten op hun naam hadden. Direct in de eerste minuut van de tweede helft kwam daar bij Colleen White zelfs haar 4e bij, waarna zij noodgedwongen het 3e kwart op de bank plaats moest nemen. Corinne Manuputty scoort een driepunter en scores van Talia Versteeg en Jamie Vletter luiden een inhaalrace in. Van 33-49 wordt het dan 42-51. Vervolgens nam Amazone guard Mathews de controle van de wedstrijd over. Zij had gezorgd voor de eerste 4 punten van het derde kwart maar vervolgens scoort ze 8 punten op rij (waarvan 2×3 punters) en onder haar leiding loopt het verschil weer op naar 17 punten (50-67). Het laatste kwart probeert Grasshoppers nog met wisselde verdedigingsvormen de wedstrijd te keren. De eerste 3 minuten scoort Amazone slechts 2 punten, echter Grasshoppers komt niet verder dan een 3 punter van Carola de Jong. Door voornamelijk slordig om te gaan met balwinst had Grasshoppers geen kans meer om de wedstrijd te winnen. Doordat Amazone ook op het eind van afstand met scherp bleef schieten (4 x een driepunter) was het verlies een feit: 63-89. Scores: Carola de Jong 9, Kee Brinks 9, Colleen White 11, Talia Versteeg 11, Jamie Vletter 11, Corinne Manuputty 12. Coach Mulder was niet geheel ontevreden: “Utrecht heeft een leuke ploeg die goed uitgebalanceerd is. Die balans is er bij ons nog niet. Door het ontbreken van 3 grotere meiden, moeten sommige speelsters noodgedwongen op andere posities spelen. Dat vergt aanpassing. We konden 17 minuten lang redelijk meespelen. Hoewel de timing beter zal moeten worden, werd er durf getoond en initiatief genomen”. De balans kan worden opgemaakt na de eerste helft van de competitie. Daar gaan we voor de eerste wedstrijd op 14 januari 2006 eens rustig met de jonge groep over praten.