Binnenland 2 – Grasshoppers

De dames van Grasshoppers hebben in een late midweekse wedstrijd uit in Barendrecht met winst afgesloten. Het werd onder andere een wedstrijd met weerzien van oude bekenden. Aan het roer bij Binnenland staat de ons bekende en zeer gewaardeerde coach Lace Strong. Hij heeft er in korte tijd voor gezorgd dat het tweede team van Binneland kon doordringen tot de top van de promotiedivisie, waar hij vorig jaar nog kampioen werd. In die periode werd hij in het veld geholpen door oud Grasshoppers speelster Petra van Schaik-Weeda. Eigenlijk was zij gestopt, maar ze wilde als verrassing toch nog een keer tegen haar oude club spelen. Eigenlijk traint ze alleen nog maar, maar ze heeft voldoende klasse en ervaring om met 15 punten direct weer topscoorster van haar team te worden. De wedstrijd ging in het eerste kwart redelijk gelijk op. Via 5-5 en 12-10 was het Grasshoppers dat het kwart eindigde met een voorsprong: 13-17. Carola de Jong en Corine Manuputty waren moeilijk af te stoppen. De eerste kon hierdoor veel scoren, terwijl de andere strooide met assists. Juniore Jamie Vletter en Colleen White zorgden voor het eerste echte gaatje in de wedstrijd: 23-33, terwijl vrije worpen ervoor zorgde dat de ruststand inging met 23-37. Zaak was dat het initiatief bij Grasshoppers zou blijven en dat we ons goed moesten instellen op de press van Binnenland. Driepunters van Carola en Corine en inside scores van Colleen White gaven het grootste verschil op de borden: 31-49. Binnenland (lees Petra van Schaik-Weeda) gaf niet op en kwam aan het eind van het derde kwart terug naar 39-51. Binnenland kwam nog verder terug naar 47-54, maar een driepunter van Marloes van Klaveren zorgde voor een onoverbrugbare achterstand 47-57 (met nog 5 minuten te spelen).
De wedstrijd werd vervolgens op de vrije worplijn geconcentreerd beslist: 53-66. Scores: Kee Brinks 3, Marloes van Klaveren 3, Brenda Guyt 4, Jamie Vletter 6 (10 reb), Talia Versteeg 6, Corine Manuputty 7, Carola de Jong 18, Colleen White 19 (17 reb).