Amsterdam behaalt een dubbelslag

In een sfeervolle Topsporthal worden de NBB-bekerfinales gespeeld. Op de zondag traden de junioren van Rotterdam United aan tegen de junioren van de Demon Astronauts. Bij het team van Rotterdam United speelt Maxwel. Een jongen die de finale zal finishen als topscorer. Roelant Schaftenaar, speler van Demon Astronauts, zal volgend jaar in het Amerikaanse college basketball gaan spelen. De eerste wedstrijd begint gelijk op want na het eerste kwart is het 13-13. Demon Astronauts start het tweede kwart met een 12-0 run en slaat een serieus gaatje. Acht punten voorsprong na de rust en dit gat is na het derde kwart al weer uitgebreid naar 11 puntjes en de wedstrijd is eigenlijk gespeeld. Maxwell moet voortijdig het veld verlaten met vijf fouten maar wel 22 punten. De wedstrijd lijkt gespeeld want in de laatste minuut komt United terug tot drie puntjes maar helaas is er te weinig tijd over en wint Demon Astronauts met 53-58.