Assistent coach en speler voor Upstairs BSW

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Upstairs BSW is er in geslaagd voor het komende seizoen de 29-jarige Thomas Royackers te contracteren als uitvoerder van het jeugd scholenprogramma, als trainer / coach van het U20 team en als assistent van Oliver van Kempen. Royackers, die in een grijs verleden al eens voor de junioren van BSW speelde, heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al veel ervaring opgedaan in de diverse functies. Zo was hij in de seizoenen 2001/2002 en 2002/2003 jeugdcoach in Rotterdam waar hij ook het scholenprogramma begeleidde. In het seizoen 2004/2005 was hij de coach van U20 en assistent coach van heren 1 in Den Helder.

Daarna verkaste hij naar Duitsland waar hij met de dames van SV Halle Lions de eerste Bundesliga bereikte. Het afgelopen jaar eindigde zijn team op een volkomen onverwachte 6e positie en haalde ook nog eens de final 4 in de beker. Grote successen voor dit team. Ook organiseerde hij diverse clinics en basketballkampen tot in Amerika toe. Met Thomas Royackers zet Upstairs de eerste belangrijke stap in het professionaliseringstraject. Daarnaast heeft Upstairs BSW de 19 jaar jonge 2.04 meter grote center Wiebe Lammertink vastgelegd. Lammertink is voor Nederland een volledig onbeschreven blad. Hij kreeg zijn basketballopleiding, door de jobkeuze van zijn vader bepaald,
achtereenvolgens in Zwitserland, Luxemburg en tenslotte Duitsland. Hij is een ruwe diamant die nog veel moet leren. Op de proeftraining onder leiding van coach Oliver van Kempen liet hij wel al zijn mogelijkheden zien, goede schutterskwaliteiten goede handen en een goed oog voor de open man. Ook zijn gestalte, 2.04 meter groot en 110 kg zwaar, zullen hem helpen op de positie waar hij moet spelen. Door deze toevoeging aan de selectie is de ploeg, opnog vier te contracteren Amerikanen na, compleet. De rotatie is nu optimaal met twee Amerikaanse inside spelers, Wiebe Lammertink en Niels Vorenhout en Bart Tooms voor zowel de wing als de power forward positie en een back court met als guards Nick Stapleton, twee nog te contracteren Amerikanen, Hugo Sterk en Jeremy Ormskerk.