Batouwe Bemmel – JRC Boxtel

Vorig seizoen had JRC tweemaal gewonnen van Batouwe. Een winstpartij zou deze keer ook goed van pas komen aangezien JRC voor aanvang van deze wedstrijd nog maar 2 punten achter haar naam had staan. De wedstrijd kent een snelle start, de breaks van JRC zorgen ervoor dat de scores snel oplopen. Helaas is er direct een antwoord van Batouwe en kent de man to man defense van JRC nogal wat gaten. Het eerste kwart eindigt dan ook in een gelijke stand van 17-17. In het tweede kwart neemt Bemmel in de eerste minuten de leiding met 3 openingsscores. JRC neemt het stokje echter snel over met enkele onderhandse scores van Myra Lennarts, Bemmel weet de ring niet meer te vinden in de daarop volgende 5 minuten in tegenstelling tot JRC. Op de valreep weet Bemmel nog haar eer te redden door in de 10e minuut twee keer tot een score te komen. JRC gaat de rust in met een tussenstand van 31- 27. Na de rust wakkert de strijd weer hevig aan. Het kwartier rust heeft JRC geen goed gedaan, ze beginnen, zoals wel vaker, slap aan het 3e kwart. Batouwe komt mondjesmaat dichterbij (32-33). De scheidsrechters laten de hele wedstrijd al te veel toe aan beide kanten. In dit voorlaatste kwart weten ze eindelijk hun fluitje te vinden. Dit resulteert erin dat beide teams regelmatig vrije worpen mogen nemen. Door de goede zone-defense van JRC weten ze dit kwart winnend af te sluiten en staan ze 4 punten voor op Batouwe (46-42). Om de winstpunten veilig te stellen moet JRC toch nog een tandje bijzetten. Dit gebeurt in het laatste kwart. Batouwe is moe, kan niet op tegen de goede zone die JRC met succes heeft neergezet. JRC scoort in het laatste kwart 14 punten, terwijl Batouwe blijft steken op een magere 5. Zij geven zich gewonnen en JRC gaat er met de twee winstpunten vandoor. De eindstand is uiteindelijk 60-47. Scores JRC: 17 Sanne van de Wiel