MPC Capitals – Cape Holland

Een paar weken geleden in de tijd dat MPC Capitals als een mak lammetje bijna elke wedstrijd verloor was er een ontmoeting tussen Cape Holland en MPC Capitals. Tweede ronde van de nationale beker en Cape Holland schoof de trots uit het hoge noorden aan de kant. De bekerwinnaar zal zijn titel niet kunnen prolongeren maar vanavond is alles anders. In Den Helder is Crislip vertrokken en bij MPC Capitals heeft Reed zich weer bij het team gevoegd.

Afgelopen week wist MPC Capitals het Griekse Maroussi Honda te verslaan en was het al te zien dat Reed op de weg terug is. Vanavond is hij de beste man op het veld voor MPC Capitals zeker omdat de rest beneden peil presteert.

De nieuweling bij Den Helder, Jason Rogan, is de pain in the ass voor MPC Capitals. In een paar minuten brengt hij zijn team op voorsprong en als er dan nog eens vier bommen van Van de Sluis bij komen is het zowaar 8-24.

Een waanzinnige inhaalrace van 19-2 en de beide teams staan in het tweede kwart weer op gelijke hoogte. Vanaf dat moment ontspint zich een puntje-puntje wedstrijd en bij de rust heeft Cape Holland een gaatje van drie puntjes, 37-40.

Het team van Boot is sinds de enorme tegenslag in het eerste kwart niet meer op grote achterstand gekomen en aan het einde van het derde kwart is het zelfs gelijk, 58-58. Beide teams kunnen zich gaan opmaken voor een spannend slotakkoord van een wedstrijd tussen twee ploegen die tobben met hun vorm. Beide teams staan lager op de ranglijst dan dat ze behoren te staan.

De laatste minuten tikken weg met minieme verschillen tussen de ploegen. Het gat van 1 punt blijft staan totaan 20 seconden voor het eind. Cape Holland kan de bal innemen en alle tijd nemen voor hun laatste aanval. Schot raken is winnen, missen is verliezen en Tjoe de Paula neemt het laatste schot. De topscorer en voormalig speler van MPC Capitals schiet van dichtbij en hij is ongelukkig in zijn schot. De bal raakt de ring maar mist het doel. Wedstrijd voorbij en de wedstrijd uit handen gegeven en MPC Capitals heeft een overwinning erbij.

Cape Holland mag het verlies zichzelf aantrekken want als je eenvoudig voorkomt met 8-24 dan heb je royaal uitzicht op de overwinning. Het verschil zit deze wedsttrijd in de aanvallende rebounds. Zeven voor Cape Holland en maar liefst 23 voor MPC Capitals. Volgens Boot kon zijn team na die enorme achterstand alleen nog maar winnen door rebounds te pakken. De verdediging van Den Helder was te strak om goede schoten te nemen.

Zuur voor verliezend coach Vervaeck die zijn huiswerk goed had gedaan en toch met lege handen staat. Zijn team verkeert in een soortgelijke situatie als MPC Capitals alleen zijn ze minder ver in het proces om uit de problemen te komen.