BC Utrecht onsnapt aan een nederlaag

De ploeg uit Eindhoven moet de eerste vijf minuten nog duidelijk in de wedstrijd komen. Ilana zet de thuisploeg snel op 4-0 en daarna loopt BC utrecht in zeven minuten tijd door naar 11-1, voordat Almonte via Ruitenbeek wat terug doet, 17-7, maar met Van der Wiel geven de bezoekers al een signaal af, 20-15 na het eerste kwart. De verdediging van de BC Utrecht is zeer mat en als de thuisploeg door een driepunter van Wieke Obbink op 29-17 komt, mag Almonte doen waar het zin in heeft, lekker basketballen. De bezoekers gebruiken de open schoten goed en met onder andere een driepunter van Almonte komen de bezoekers vanaf 29-22 in de laatste twee minuten rap dichterbij en diezelfde Canters zoekt goed het laatste schot van de eerste helft uit, rust 30-30. De tweede helft moet BC Utrecht van voor af aan beginnen. PSV doet dat wat beter en via alweer een driepunter van Canters komen de bezoekers op 34-36. Bij de thuisploeg staat Sigrid van der Toorn dan al op vier fouten en lijkt het nog een hele tour te worden de punten in Utrecht te houden. De thuisploeg plaatst door twee steals een korte jump, maar vanaf 40-36 is het weer net zo snel gelijk, 40-40. Van der Toorn maakt de laatste drie minuten met vrije worpen en als eindpunt van breaks het verschil, 51-42 na drie kwarten. Maar Almonte ruikt de kansenen bij 51-43 luidt een driepunter van Ramautar de inhaalrace in, vooral omdat de thuisploeg tegen de zone van de bezoekers de aanval amper goed uitspeelt. Ramautar verbaast met een verre driepunter en dom balverlies bij de thuisploeg direct daarop betekent op nieuw sensatie, 55-55. Lotte Nijenhuis trekt het voordeel door een driepunter naar de BC Utrecht (58-55), maar daarna staat de aanval er opnieuw niet en profiteren de bezoeksters uit Eindhoven nogmaals, 58-58 met iets meer dan een minuut. Maaike van de Bovenkamp laat daarna belangrijke vrije worpen liggen, maar Van der Toorn pakte de aanvalsrebound en maakt daarna geen fouten bij de vrije worpen, 60-58. Vergunst beslist de strijd in de slotminuut met een onverwacht verre driepunter.