Benetton Treviso – Cajasol Sevilla (EuroCup Final Four 2011)

Benetton Treviso speelt een thuiswedstrijd en dat merk je. Een grote groep fans die zeer fanatiek zijn. Heerlijke sfeer!

De sfeer wordt wel wat negatief na enkele minuten spelen. Supporters en coach van Benetton Treviso hebben het gevoel dat de scheidsrechters niet heel erg in hun voordeel fluiten. Cajasol Sevilla maalt er niet om en neemt direct afstand.

De Spaanse ploeg blijft boven en naarmate de wedstrijd vordert neemt de kwaliteit van het spel af. Het wordt een soort van Hollandse play-offwedstrijd, veel intensiteit maar geen mooi spel. Al worstelend eindigt het eerste kwart bij 16-22.

Benetton Treviso loopt in het tweede kwart in en het wordt een spannende pot. Helaas is het niveau niet gestegen en door de vele calls komt geen van de teams in hun ritme. De Italiaanse aanhang wordt steeds luidruchtiger. De scheidingswand achter de perstribune schudt hevig heen en weer.

Het helpt een beetje en het is 33-38 met nog enkele seconden te gaan tot aan de rust. Een schotpoging van Bullock en dan gaat de zoomer. Scheidsrechters rennen naar de tafel, Plaza staat te springen aan de zijlijn en de Italiaanse coach wat rustig af.

Na minuten van beraad toont de scheidsrechter het gebaar dat Bullock twee vrije worpen mag nemen. Hij is niet correct verdedigd en zo gaan de partijen rusten bij 33-40 en verlaten de spelers met een heftig fluitconcert het veld.

Sevilla start met een 5-0 run en daarna lopen de Italianen in. Verschil minder dan tien punten maar op zon vier minuten voor het eind van het kwart slaat de vlam een beetje in de pan. Benetton gaat voor de steal en volgens de scheidsrechter niet correct. Een fout, hels fluitconcert en een hevig stampvoetende coach. Twee vrije worpen plus een technische fout dus viermaal aanleggen vanaf de vrije worplijn voor Sevilla.

De coach van Benetton Treviso heeft inmiddels wel een punt en het is zonde dat er nu toch een smetje op de wedstrijd komt. Sevilla zou goed genoeg moeten zijn om op eigen kracht te winnen plus de spanning verdwijnt zo uit de wedstrijd.

Treviso Benetton toont veerkracht en knokt zich terug in de game. Halve minuut voor het eind van kwart drie is het 50-56. Spanning keert terug en de beleving in de hal blijft fantastisch. Het uitzicht vanuit de perstribune op de F-Side van Treviso is geweldig!

In de laatste minuten slaat de vlam nogmaals in de pan. Ditmaal weer een technische fout en het publiek wat allemaal flesjes en dergelijke het veld op gooit. Cajasol Sevilla wint en gaat door naar de finale.

Eindstand 63-75, topscorers Kirksay 16 pnt, Bulleri 15