Benetton Treviso – Cedevita Zagreb (EuroCup Final Four 2011)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De finaledag in Treviso was heerlijk. Temperatuur van rond de 22 graden en heerlijke sfeer in de stad met al die supportersgroepen. Rondom de arena Palaverde heerst ook een fijne sfeer met Kroatische fans en hun band. Spaanse supporters die dansen op de klanken van de Kroaten. Hoe mooi kan sport zijn en een verbinding vormen tussen mensen.

Verliezers finales zijn meestal niet heel erg boeiend om naar te kijken. Deze wedstrijd start ook als een wedstrijd zonder al te veel intensiteit. Vooral Cedevita Zagreb lijkt niet echt geïnspireerd te zijn. Benetton Treviso neemt dus ook de leiding en kan lang aan de leiding blijven.

De Amerikaan Greg Brunner neemt zijn team op voortouw en in het derde kwart neemt Benetton Treviso een maximale voorsprong van zeven punten. Verbazingwekkend is uiteindelijk dat er na het derde kwart een stand van 36-37 op het bord staat en Zagreb dus aan de leiding gaat.

In het vierde kwart ontspint zich pas een spannende wedstrijd waarbij de intensiteit duidelijk omhoog gaat. Dat komt de wedstrijd ten goede en in een puntje-puntje game is het onder andere Dontaye Draper die Cedevita Zagreb op het goede spoor zetten. Maar Corsley Edwards is met zijn grote collectie rebounds en punten de MVP en zijn team wint uiteindelijk deze wedstrijd.

Jammer voor Treviso dat dus in eigen huis als laatste eindigt.