Binnenland – Grasshoppers

De dames van Grasshoppers hebben in Barendrecht tegen de nummer 2 in competitie een zware nederlaag geleden. Na een slechte eerste helft (53-20) was het duidelijk dat Binnenland een maatje te groot was voor de Katwijkse dames. Aan de 96-52 eindstand valt dan ook niets af te doen. Grasshoppers startte slap en niet geconcentreerd. Internationals Irene Sloof en Laura Kooy zorgde voor een 7-0 achterstand. Daarna scoorde Colleen White 9-4. Daarna was het de Amerikaanse Jackson dat de klok sloeg. Zij scoorde inside makkelijk en het was uiteindelijk Corinne Manuputty die met een paar scores het eerste kwart afsloot bij 29-9. De 8 Katwijkse dames wisselde elkaar vaak af, maar er kwam geen beleving. Via 44-14 werd de ruststand bij 53-20 bereikt. Duidelijk was dat het de tweede helft anders moest. Colleen White scoorde 6 punten op rij, maar ook Binnenland gaf flink gas: 72-28. Tijd voor Grasshoppers om te wisselen in de verdediging. De zone die gespeeld werd leverde het sterke Binnenland toch de nodige problemen op. Alleen een driepunter van Laura Kooy leverde punten op, terwijl Grasshoppers eindelijk de schroom van zich af gooide. Via 72-35 werd het 78-42. Marloes van Klaveren en Kee Brinks gooide er samen nog een driepunter in, maar de wedstrijd was al gespeeld: 96-52. Scores: Brenda Guyt 2, Talia Versteeg 2, Marloes van Klaveren 3, Kee Brinks 5, Carola de Jong 10, Corinne Manuputty 12 en Colleen White 18. Coach Mulder had qua spel twee verschillende helften gezien. “in de eerste helft ontbrak het ons aan intensiteit. Met name in de verdediging lieten we te vaak een steek vallen. Aanvallen konden we door het lage baltempo geen vuist maken. Ons schot was zwak en ook inside zochten we te vaak naar het schot van buiten in plaats van dicht naar de ring te gaan. In de tweede helft werd het verdedigend beter opgepakt en dat had ook een positieve uitwerking in de aanval. De tweede helft ging verloren met 43-32.