Cape Holland Den Helder – Rotterdam basketball

scheidsrechters : Zegwaard & Veenstra bezoekers : 500 1e kwart : 10-15 2e kwart : 26-34 3e kwart : 53-44 4e kwart : 70-58 Rotterdam Basketbal was in de eerste wedstrijd tegen Cape Holland behoorlijk afgedroogd met een verschil van 27 punten en wist dus waarvoor het naar Den Helder gekomen was. De Rotterdammers speelden een goede eerste helft. Via 10-15 in het eerste kwart, konden na 15-15 met een voorsprong naar de thee: 26-34. In het derde kwart schakelde Cape Holland met name in de verdediging een tandje hoger en kwam Rotterdam nog maar nauwelijks tot scoren. Den Helder scoorde in dat kwart 27 punten en Rotterdam maar 10. In het vierde kwart ging de strijd gelijk op, maar er veranderde niets meer aan de achterstand. Jason Schneeweis was met 24 punten, 8 rebounds en 4 steals de beste man aan Rotterdamse kant.