Capitals hard onderuit in Istanbul

1e kwart: 24-12
2e kwart: 47-28
3e kwart: 79-38
4e kwart: 101-67 De reis op weg naar Istanbul was zwaar. Vijf uur in de middag vertrokken op de zondag en pas om half vier in de nacht aankomen in de Turkse plaats. Het is onduidelijk of dit een excuus is voor de nederlaag tegen Cafe Crown Galatasaray. Het ontbreken van Niels Meijer doet de ploeg zeker wel pijn want hij vervult een belangrijke plek in de tactische concepten van coach Claros. Morales speelde ook nog niet mee en zo moest de ploeg aantreden met twee mensen minder. Het Turkse team heeft in Groningen al laten zien over een aantal zeer goede Amerikanen te beschikken zoals de ex-NBA speler Dee Brown. Een andere Amerikaan Robert Hite is hot in deze wedstrijd en wordt met 24 punten de topscorer. Zijn Amerikaanse collega’s Gains en Owens ondersteunen hem goed in een wedstrijd die uitmondt in een “Zij zijn groot, ik ben klein”-partijtje. De eerste twee kwarten worden ruim verloren en met 32-10 in het derde kwart is het helemaal over en sluiten. Na een tussenstand van 85-40 komen de wat mindere spelers in het veld bij Galatarasay. Dit zijn dus de Turkse spelers want dit team wordt gedragen door Amerikanen. De mannen van Pep Claros lopen wat in en mogen zelfs het laatste kwart nog winnen. Doelstelling om hier punten te pakken en de tegenstander te dwingen in een bepaalde speelwijze is niet gelukt. Coach Claros vindt dat de tegenstander acht minuten deed wat hij wilde maar daarna was het voorbij. Hij spreekt over dat bepaalde spelers misschien bang zijn voor het niveau van de opponent. Na de wedstrijd is de video bekeken en is er een taaie sessie geweest waarbij er is gesproken over de angsten binnen de groep. Kansen op een tweede ronde zijn er niet meer want daarvoor dient er nu al minimaal tweemaal gewonnen te worden.