Contract Travis Young beëindigd

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Travis Young (29) en EiffelTowers Den Bosch gaan uit elkaar. In overeenstemming met de club is het contract van de Amerikaanse guard met onmiddellijke ingang beindigd. Young heeft kortgeleden bij EiffelTowers Den Bosch aangegeven enige tijd rust voor zichzelf nodig te hebben om volledig te herstellen van al zijn blessureleed in het verleden. EiffelTowers heeft in het belang van de gezondheid van Travis Young hierin toegestemd.

Travis Young speelde twee seizoenen in Den Bosch en werd eenmaal kampioen. Daarvoor speelde hij voor Zwolle, Almere en Groningen. In zeven seizoenen kwam hij tot een totaal van 18 punten per wedstrijd. Zijn meest memorabele individuele prestatie kwam op 5 november 2006, toen hij in Maaspoort Sports Events 48 punten liet noteren tegen zijn voormalige club Groningen. Young gooide er toen maar liefst 11 van de 12 driepunters in.

Vorig jaar werd Travis Young geopereerd aan zijn enkel, maar aan het begin van dit seizoen moest hij alweer wat trainingsessies en oefenwedstrijden laten schieten. Zijn contract bij EiffelTowers Den Bosch liep door tot het einde van het huidige seizoen.

EiffelTowers is momenteel in onderhandeling met een vervanger voor Travis Young.