NBA goes China!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen de New Jersey Nets en de Miami Heat zijn er een tweetal persconferenties. De eerste persconferentie gaat over de commerciele deal die NBA en AEG hebben gesloten. Samen gaan ze in China in samenwerking met NBA China een tien tot twaalf arena& 39s ontwikkelen volgens de NBA-stijl.
AEG is al exploitant van vele arena& 39s over de wereld waaronder het Staples Center in Los Angeles, de onlangs geopende O2 World in Berlijn en de O2 Arena waar dus deze persconferentie is. Waarom de NBA in dit avontuur is gestapt wordt niet echt heel erg helder. Ze willen niets zeggen over een aanstaande franchise aldaar. De verwachting is dat als men tien stadions gaat openen dat er een NBA division in China aan zit te komen.
Er gaan al een tijdje verhalen rond over een mogelijke franchise in Europa. Dat gaat hem niet worden want de commisioner David Stern laat wel een beetje zijn ongenoegen merken over Europa. &quotZe hebben verschillende Europacup-toernooien… De EuroLeague groeit maar had zeker harder kunnen groeien.&quot Hij sluit daarintegen niet uit dat er over een aantal jaar op reguliere basis NBA-wedstrijden in Londen gespeeld gaan worden. Als er dan een plaats hiervoor in aanmerking komt dan is het overduidelijk Londen aldus Stern.
David Stern vertelt ook dat ze de UK helpen voor de organisatie van het olympische basketball toernooi in 2012. De ervaringen in China waren zeer goed. &quotHet is alleen erg triest dat vanwege de verzekering het niet mogelijk is het gehele olympische toernooi in de O2 te houden. Waarschijnlijk alleen de halve finales en de finale zelf.