dames bekercompetitie:

De Katwijkse dames hebben zich helaas niet kunnen plaatsen voor de finale om de Nederlandse Basketball Beker. Na een spannende wedstrijd werd er verloren van Perik Jumpers uit Tubbergen. Grasshoppers, weer met Alie Rousseau in haar gelederen, opende niet best. Twee driepunters van Perik gaven een 2-8 tussenstand en de eerste time-out was een feit. Vervolgens was er door inside werk van Petra de Zwart en schoten van buiten van Carola de Jong herstel tot 15-16. Uiteindelijk behield Perik haar voorsprong tot aan het tweede kwart: 17-23. Grasshoppers wist wat haar te doen stond: Stop de fastbreak en laat de bal in de aanval sneller circuleren. Dat gaf direkt resultaat. Via 28-28 , heel hard werken in de verdediging en de tegenstander dwingen tot het maken van slechte schoten, werd het 39-35 bij rust. Het enige minpunt was dat zowel de weer sterk verdedigende Jessica Kemp en Petra de Zwart beiden met 3 p’s rondliepen.
Perik startte het derde kwart net als het begin van de wedstrijd: Na 5 minuten was de stand 47-50. Een goede fase van Petra de Zwart zorgde voor 51-50 , waarna een zwak einde van het derde kwart er de reden voor was dat Perik een voorsprong nam van 9 punten. 53-62. Grasshoppers gaf echter niet op. De wedstrijd was geheel nog niet gespeeld. Bij 64-69 was er nog van alles mogelijk. Zelfs 5 minuten voor het eind van de wedstrijd toen de stand 67-73 was, leek Grasshoppers aan te gaan haken. Helaas speelde Perik geroutineerd de wedstrijd uit. Grasshoppers sputterde nog wat tegen, maar Perik bleek toch te sterk voor de hardwerkende Katwijksen die met opgeheven hoofd het veld mochten verlaten: 73-82 Coach Mulder was teleurgesteld, maar wel realistisch. “We hadden erg naar deze wedstrijd uitgezien, maar wisten wel dat het zwaar zou worden. Perik had zich nog versterkt afgelopen maand en er liep een uitgebalanceerd vijftal in het veld. Terwijl wij aan het zoeken waren naar onze organisatie, liepen zij lekker fastbreak. Toen we die afstopten ging het een stuk beter en namen we terrecht een voorsprong. Helaas hadden we een zwak einde van het derde kwart en kwamen we uiteindelijk kracht te kort om weer helemaal aan te klampen. Perik was de betere en met name door de weinige aanvallende rebounds (2) en het vele balverlies (21) kwam we net iets te kort. De dames hebben heel hard gewerkt en konden terugzien op een geslaagd bekertoernooi.