dames ere-divisie: Binnenland – Grasshoppers

De tweede wedstrijd in twee dagen tijd bleek toch iets te veel van het goede te zijn. In Barendrecht werd er tegen het sterk Binnenland gespeeld. Alleen de eerste helft ging redelijk gelijk op (55-46) maar een zwak derde kwart was er de oorzaak van dat er toch ruim verloren werd. Grasshoppers startte toch met de niet helemaal fitte Carola de Jong in de gelederen. Twee dagen terug was zij in de halve eindstrijd van de beker nog door haar enkel gegaan. Toch wilde ze heel graag tegen Binnenland spelen. Ook haar teamgenoten hadden er veel zin in en Grasshoppers nam dus ook brutaal een vroeg voorsprong: 14-15 na 5 minuten.
Daarna kwam Binnenland sterk door met haar center en shooting forward, speelsters die beide deel uitmaken van het Nederlandse team. Over en weer werd er flink op los gescoord en na 10 minuten was de stand al 32-23 in het voordeel van Binnenland. Bij de 42-29 tussenstand, raak Jessica Kemp geblesseerd aan haar bovenbeen. Haar vervangsters Corina Spaargaren (van het tweede team) vervangt haar echter uitstekend. En passant pakt ze 7 rebounds en staat verdedigend uitstekend haar ‘mannetje’. Carola de Jong mikt er vervolgens drie 3 punters in en Grasshoppers is bij 47-40 weer terug in de wedstrijd. Halverwege is de stand 55-46 in het voordeel van Binnenland. Opvallend is dan dat Grasshoppers slechts 2 vrije worpen heeft mogen nemen tegen 23 van Binnenland. In het derde kwart is het zaak om het verschil niet verder op te laten lopen, maar helaas had Binnenland daar een andere gedachte over. Via 65-48 loopt de score op tot 80-56 aan het eind van het derde kwart. De wedstrijd is gespeeld en inmiddels begint de foutenlast aan Katwijkse kant te groeien. Corina Spaargaren, en junioren Diana vd Boon en Marloes van Klaveren krijgen veel speeltijd en maken daar gretig gebruik van. Het laatste kwart speelt Grasshoppers grotendeels met Petra de Zwart, Alie Rousseau, Jessica Kemp en Talia Versteeg op de bank, maar het verschil wordt niet groter (19-15) waardoor de eindstand 99-71 is geworden.
Scores: Corina Spaargaren: 2, Sanne van Bohemen 5, Talia Versteeg 5, Petra de Zwart 7, Jessica Kemp 11, Alie Rousseau 18 en Carola de Jong 23. Coach Mulder was afgezien van het derde kwart niet ontevreden met het vertoonde spel. “We moeten topfit en goed spelen, willen we een kans maken tegen Binnenland. Met Jessica, Alie en Carola speelden verre van fit en we kwamen al heel snel in foutenlast. Toch scoorden we nog 46 punten in 1 helft tegen één van de betere ploegen uit de eredivisie. Verdedigend kwamen we op sommige momenten kracht en ‘massa’ te kort.”