dames ere-divisie: Binnenland – Grasshoppers

Ruim verlies eerste play-offwedstrijd Dames Grasshoppers tegen Binnenland: 102-63 Grasshoppers, als 7e geƫindigd in competitie trof het sterke Binnenland, dat als 2e was geƫindigd op onderling resultaat woensdagavond in Barendrecht.
Na een 45-32 achterstand bij rust, werden de Katwijksen in de tweede helft volledig overlopen. Het begin van de wedstrijd was voor Binnenland. Via snel spel werd het 7-0, maar door een score met bonus en een rake vrije worp van Petra de Zwart en een driepunter van Carola de Jong kwamen de dames terug naar 10-7. Binnenland dat met 5 internationals gestart was, liep verder uit naar 14-7 waarna het wederom Carola de Jong met een driepunter en Jessica Kemp met een score en bonus waren die ervoor zorgde dat Grasshoppers netjes bij kon blijven. Het eerste kwart eindigde met een kleine voorspring voor Binnenland: 20-17.
Het tweede kwart liet een wisselend scoreverloop zien via 25-17 werd het 25-23. Daarna liep Binnenland door naar 29-23. Tot twee minuten voor rust kon Grasshoppers door driepunters van Talia Versteeg, Carola de Jong en Alie Rousseau bijblijven: 36-32, maar een onbeantwoorde tussensprint bracht een 45-32 ruststand op de borden. In de tweede helft was het zaak om scherp te blijven. Helaas was dat aan dovemansoren gericht. Binnenland liep uit naar 59-38 en de wedstrijd was gespeeld. Door zwakke passing (vaak ook te traag) en een verdediging kreeg Binnenland heel erg gemakkelijk de kans om haar voorsprong uit te bouwen.66-42.
Onder de borden kwam Grasshoppers tegen de fysiek spelende Barendrechtsen er niet meer aan te pas. Het vele balverlies zorgde ervoor dat het verschil al snel dertig punten werd: 78-48. Niets bleef Grasshoppers bespaard en voor het eerst in twee jaar werd het zelfs de tegenstander toegestaan om meer dan honderd punten te scoren: Einduitslag 102-63.
Scores: Sanne van Bohemen: 2, Carola de Jong 9, Talia Versteeg 9, Petra de Zwart 11, Jessica Kemp 12 (10 rebounds), Alie Rousseau 20. Coach Mulder was realistisch: “We spelen tegen een ijzersterke tegenstander. Zij hebben de laatste 9 competitiewedstrijden ruim gewonnen en beschikken over een uitgebalanceerd team. Na een slap begin, haakten we goed aan tot aan de laatste twee minuten voor de rust. Daar werd de eerste tik uitgedeeld. Over de tweede helft ben ik erg ontevreden. Daar hebben we het met name in de verdediging heel slecht gedaan. Ook aanvallend was de organisatie weg. Dan is het logisch dat je zo’n pak op je broek krijgt. We zullen zaterdag uit een heel ander vaatje moeten tappen om ook maar enige kans te maken.”