dames ere-divisie: Grasshoppers – Binnenland

Grassshoppers Dames 1 waardig ten onder in tweede play-off wedstrijd: 75-92. Zaterdag stond de tweede wedstrijd in een ‘best-of-three’ op het programma thuis tegen Binnenland uit Barendrecht. De grote nederlaag uit in de eerste wedstrijd zat de dames niet lekker en het was zaak om voor het wederom in grote getale opgekomen publiek te laten zien dat dat echt een vergissing was. Na een ruststand van 56-57 was het tenslotte Binnenland dat, mede door de routine, aan het langste (winnende) eind trok. Grasshoppers had het moeilijk in het begin van de wedstrijd. De Binnenlandse scores kwamen van de 4 internationals, zowel van ver weg (Irene Sloof en Inge Huitzing) als van dichtbij (Marloes Roetgerink) en op snelheid (Petra Rutgers). Het waren alleen Alie Rousseau en Jessica Kemp die tegengas konden geven: 7-17. Daarna kwamen Carola de Jong met een driepunter en Petra de Zwart met een score plus vrije worp goed door naar 14-17. Binnenland liet zien de zaak erg serieus op te pakken en waren niet van plan om Grasshoppers te onderschatten. Het eerste kwart eindigde dan ook in een 22-33 voorsprong voor de bezoekers. Het tweede kwart was wellicht een van de beste kwarten die Grasshoppers dit seizoen liet zien. Na eerst voorzichtig met vrije worpen de stand naar 25-38 te brengen sloeg de vlam in de pan, of zoals Coach V.d. Linden het later noemde: ‘Het leek wel alsof wij tegen spoken speelden’. Een waar bombardement aan driepunters schroeide het netje in de Cleijn Duin hal. Of het nu Alie Rousseau (2x) of Carola de Jong (3x) betrof, het maakte niet uit. De ene nog verder dan de andere, totdat Petra de Zwart (2x) en ook Jessica Kemp (2x) zich ermee bemoeiden. Toen de rook opgetrokken was en het rustsignaal had geklonken was de stand getild naar een onwaarschijnlijk hoge score: 56-57. Het publiek zat met volle teugen te genieten. Zou het Grasshoppers gaan lukken om er een derde wedstrijd uit te slepen? Het begin van het 3e kwart begon waar het eindigde: een driepunter van Alie Rousseau, gevolgd door een aantal tweepunters bracht een 63-63 tussenstand op de borden.
Drie te snel uitgevoerde en gemiste aanvallen zorgden ervoor dat middels scores van wederom Marloes Roetgerink en mede -international Christa van Alten, dat Binnenland weer een voorsprong nam. Via 65-73 zorgden Alie Rousseau en Irene Sloof er beiden met een driepunter voor dat het laatste kwart inging met een 70-78 tussenstand. Helaas voor de Katwijkse dames bleek de pijp bijna leeg te zijn. Wederom Alie Rousseau met een driepunter zorgde nog voor een 73-80 stand, waarna het laatste kwart zich vooral kenmerkte door weinig scores. (5-14). Binnenland gaf de voorsprong niet uit handen en plaatste zich terecht voor de halve finale van de play-offs. Scores: Sanne van Bohemen 2, Corina Spaargaren 2, Talia Versteeg 4, Petra de Zwart 12 (10 reb.) Carola de Jong 16 (5×3 en 6 ass), Jessica Kemp 18 (7reb, 4 int) Alie Rousseau 21 (5×3). Coach Mulder had een aantrekkelijke wedstrijd gezien: ‘Beide ploegen deden in de eerste helft niets voor elkaar onder. We werkten heel erg hard in de verdediging, met name Marloes van Klaveren, Talia Versteeg en Carola de Jong deden het in de man to man heel goed, terwijl ik zag dat er in die helft ook goed in de positie verdedigd zag worden door Sanne van Bohemen en Alie Rousseau. Binnenland had moeite met onze sterke aanval, wisselde ook diverse keren van verdediging, maar het leverde ons geen problemen op. De tweede helft weet je dat het scherpschieten wat minder zal gaan worden. Daar komt dan bij dat elke foutje wat we maakte genadeloos afgestraft werd door de tegenstander.
Ik ben wel van mening dat wij als team op een waardige wijze afscheid hebben genomen van de play-offs.”