Lietuvos Rytas winnaar ULEB Cup 2005

De spelers van Lietuvos Rytas uit Litouwen hebben de ULEB Cup van 2005 gewonnen. In het Spiroudome te Charleroi in Belgie werd Alfa Makedonikos verslagen. Zo’n 6500 uitzinnige fans zagen een bizarre pot basketball. De Litouwers lopen in de eerste helft flink weg van het Griekse team. Kwartstanden zijn 23-14, 21-10 en zo gaat Rytas rusten met 20 punten voorsprong. De eerste helft gaat goed voor Rytas, zo worden de rollen omgedraaid in de tweede helft. De 18-16 stand voor het derde kwart maakt het verschil nog wel groter maar dankzij een eindsprint van 16-34 in het laatste kwart wordt het toch nog spannend. Rytas schakelt zelfs in de laatste minuten over op een zone om de ontketende Grieken af te stoppen. Helaas voor Makedonikos is de tijd hun grootste tegenstander. Na 40 minuten is het 78-74 en is de eindsprint niet voldoende geweest.