dames ere-divisie: Grasshoppers – Leiderdorp

Grasshoppers Dames te sterk in derby tegen Leiderdorp: 82-70. Na een weekend van rust (waarin de nationale bekerfinales gespeeld werden), pakte Grasshoppers in positieve zin de draad weer op. Na een 47-32 ruststand waren het de Katwijksen die duidelijk lieten zien wie de sterkste was in het thuisduel tegen Leiderdorp: 82-70. Na een aarzelend begin, waarbij beide ploegen problemen hadden met scoren, waren het Alie Rousseau, Talia Versteeg en Carola de Jong die de spits afbeten (5-0). Leiderdorp herstelde zich iets (12-9), maar door scores van Petra de Zwart en alweer Alie Rousseau was het eerste gaatje daar bij 17-9. Vervolgens was het toch weer Leiderdorp, dat zich door 3 scores op rij van Marianne Schuit, de score aan het eind van het eerste kwart weer bijna gelijk trok: 19-17. In het tweede kwart bleef de score redelijk in evenwicht. Via 25-24 werd het 34-32. Bij Grasshoppers sloot vervolgens de verdediging erg goed en ook aanvallend waren de Katwijkse dames het sterkst. Scores van Sanne van Bohemen en Alie Rousseau, alsmede een driepunter aan het eind van de eerste helft van Talia Versteeg, zorgden voor een 13-0 run, waardoor Grasshoppers bij rust leidde met 47-32. Grasshoppers startte scherp aan de tweede helft en een driepunter en vrije worp van Jessica Kemp en een score van Talia Versteeg bracht het verschil op 20 punten: 53-33.

Leiderdorp gaf echter niet op en verslapping aan de kant van Grasshoppers bracht Leiderdorp terug in de wedstrijd: 53-42 en zelfs 62-55. In het vierde kwart liet Grasshoppers zien dat het nog altijd kon verdedigen en dat het ook niet uitmaakte wie er scoorde. Corine Spaargaren en Carola de Jong brachten het verschil weer op 10 punten (66-56). Daarna waren het Petra de Zwart en Jessica Kemp die van dichtbij konden scoren: 74-66. De laatste 8 punten aan Katwijkse kant kwamen vanaf de vrije worp lijn waardoor de uitslag 82-70 werd en Grasshoppers de terechte winnaar werd.

Alie Rousseau 26 (7reb)

Coach Mulder had een wisselende wedstrijd gezien: “Vooral in het tweede kwart hebben we goed verdedigd en stonden we bij de rust ruim voor. Het was jammer dat wij het grote verschil tussen de 15 en 20 punten niet lang vast konden houden. Leiderdorp kwam nog terug tot 7 punten, maar Grasshoppers liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was vandaag. We hebben nu 18 punten gehaald en staan voor een heel zware reeks wedstrijden. Komende zaterdag thuis tegen Den Helder, daarna midweeks uit in Tubbergen tegen Perik en de zaterdag daarna komt Lely uit Amsterdam naar Katwijk toe. Om enige kans te hebben tegen deze ploegen zullen we in topvorm moeten zijn. Daar gaan we de komende periode heel hard na toe werken.”