dames ere-divisie: Grasshoppers – Shooters

Na 3 verlieswedstrijden (2 in de competitie en 1 in de beker) was er weer winst voor de Katwijkse dames thuis tegen Shooters uit Bunschoten. Na een moeizame start (37-31 bij rust) werd uiteindelijk ruim gewonnen: 84-45. Grasshoppers startte ongeïnspireerd aan de wedstrijd en dus was het Shooters dat brutaal een voorsprong nam: 0-4. Scores van Jessica Kemp, Petra de Zwart en Alie Rousseau brachten de stand weer in evenwicht bij 10-10. Verslapping in de verdediging was er de oorzaak van dat Shooters toch het eerste kwart wist te winnen met 17-18. Vervolgens leek het erop dat Grasshoppers het initiatief van de wedstrijd over kon nemen. Sanne van Bohemen (2 x), Petra de Zwart en Talia Versteeg brachten een 25-21 tussenstand op de borden, maar Shooters bleek een taaie tegenstander te zijn. Via 27-25 werd het 10 seconden voor de rust 33-31. Weer een score van Petra de Zwart en direct daarna een steal en score van Jessica Kemp bracht de 37-31 ruststand. Duidelijk was dat Grasshoppers in de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen. De verdediging moest aangetrokken worden. Shooters probeerde het met een zone, maar het waren juniore Marloes van Klaveren en Talia Versteeg die beiden met een driepunter een gat van 10 punten sloegen: 45-35. Vervolgens ging Shooters flink in de fout door Grasshoppers keer op keer foutief af te stoppen, wat resulteerde in een vrije wandeling naar de vrije worp lijn. Carola de Jong, met name Petra de Zwart en ook de steeds beter spelende Sanne van Bohemen (o.a. 8 rebounds) profiteerde hier dankbaar van. Het derde kwart eindigde met de stand 57-37 en de wedstrijd was gespeeld. Shooters had in dit kwart slechts 6 punten gemaakt en bleef ook de eerste 5 minuten scoreloos in het 4e kwart. Grasshoppers daarentegen gooide met 5 driepunters op rij de wedstrijd definitief op slot middels Carola de Jong en Alie Rousseau (beiden 2x) en wederom Marloes van Klaveren (1x): 72-37 voordat Shooters ook maar iets terug kon doen.

Uiteindelijk werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld: 84-45 Coach Mulder was niet tevreden over met name het eerste kwart: “We waren te slap in de verdediging, elke losse bal was voor Shooters en zij schoten bijna alles binnen. Gelukkig kwam er wat herstel in het tweede kwart, maar het was nog niet wat het moest zijn. Dat hebben ze na de pauze beter opgepakt. Met de verdediging is de basis gelegd voor het uiteindelijke resultaat. Shooters scoorde in de hele tweede helft slechts 14 punten en dat is een compliment voor het team. Komende vrijdag in Delft tegen DAS moeten we er vanaf het begin goed en scherp staan!