MPC Capitals wint moeizaam van Omniworld Almere

MPC Capitals moeizaam naar de finale Iets meer dan 2000 mensen en Paul Vervaeck, coach van Den Helder, zien MPC Capitals pas in de laatste minuut de wedstrijd winnen. Een wedstrijd die duidelijk maakt dat MPC Capitals nog niet uit de dip is. Mede daarom is coach Boot blij dat ze toch hebben gewonnen. De eerste minuten zijn nog voor MPC Capitals waar na zes minuten Rogier Jansen Omniworld op voorsprong zet. De eerste voorsprong die uitgebreid wordt tot vijf puntjes voor de eerste pauze. Rogier Jansen wil iets laten zien en zijn pass op Lyons is wonderschoon. De alley-oop die hierdoor ontstaat brengt menig Capitals-supporter in vervoering. Daarnaast eindigt het talent als topscorer van de wedstrijd met 26 punten. Vlak voor de eerste korte rust neemt Boot tweemaal binnen een minuut een time-out. Zeer ongebruikelijk voor de coach maar hij vindt dat het niet goed gaat. Een minuut schreeuwt hij tegen zijn speler. Aanvankelijk zonder effect maar dit komt pas in het tweede kwart. Op een belangrijk moment in het tweede kwart neemt Kriisa zijn ploeg op sleeptouw door twee driepunters raak te schieten. Hiermee blijft de ploeg in het spoor van de jongelingen van Cees van Rootselaar. De schade is halverwege het kwart beperkt tot 25-29. Novak schiet als laatste actie in zijn wedstrijd een driepunter binnen. Vervolgens mag Novak op de bank plaatsnemen om er niet meer vanaf te komen. In de acht minuten speeltijd is hij met 8 punten en 4 rebounds toch zeer productief geweest. Chris McGuthrie brengt net voor de zoemer MPC Capitals op voorsprong en na de rust kan de wedstrijd opnieuw beginnen. 39-38 Opvallend in de rust is het verschil in fouten, 12 voor MPC Capitals en maar 3 voor Almere. De coaches vragen zich af of er misschien speciale instructies zijn gegeven. Over partijdigheid laten ze zich niet uit. Het derde kwart gaat gelijk op. Halverwege het kwart is het 44-44 en is de partij nog niet beslist. Kriisa doet met nog maar een halve seconde het onmogelijke: hij scoort. Bal ontvangen en gooien en beide teams eindigen op 55-55 na 30 minuten. De laatste tien minuten worden ongemeend spannend. MPC Capitals heeft weliswaar vier punten voorsprong halverwege maar dat is niet genoeg. Drie vrije worpen van de topscorer Jansen verkleint het gaatje tot 1 punt. Daarna mag Brett Starkey op de bank plaats nemen i.v.m. zijn vijfde persoonlijke fout. De laatste anderhalve minuut is het McDade die de wedstrijd wint voor zijn club. Hij pakt 4 aanvallende rebounds waardoor Omniworld Almere niet meer een kans krijgt op een aanval in die tijd. Travis Young beslist zo vanaf de vrije worplijn de wedstrijd. Zuur voor Omniworld Almere want iets minder aanvallende rebounds tegen, 21 in totaal, en de hekkensluiter in de Nederlandse competitie zou in de finale hebben gestaan. McDade scoorde geen punt maar pakte wel 12 rebounds waarvan 8 aanvallende en heeft een half uur op het veld gestaan. Boot wilde na afloop hier niets over kwijt. Waarschijnlijk is de tijd toch voorbij voor McDade want er komt een nieuwe speler naar Groningen.