dames ere-divisie: Grasshoppers – Wildcats

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De ingrediƫnten voor een spannende wedstrijd waren volop aanwezig: Beide ploegen strijden om een plaats voor de play-offs, spelen eenzelfde soort basketball, staan slechts 2 punten van elkaar, en Grasshoppers had de uitwedstrijd met 19 punten verloren en wilde vooral zichzelf revancheren.
De praktijk pakte wat anders uit. Na een 52-28 ruststand toonde Grasshoppers zich duidelijk de sterkste 95-49. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Petra de Zwart en Jessica Kemp aan Katwijkse zijde en center Marian Dinnissen aan Nijmeegse kant scoorden inside en na 5 minuten was de stand 9-9. Bij Een driepunter van Carola de Jong en een score van Sanne van Bohemen gaven het eerste gaatje 19-11 en bij deze stand was het diezelfde Dinnissen die met een knieblessure het veld moest verlaten. Grasshoppers won uiteindelijk het eerste kwart met 26-15. Het tweede kwart opende de Katwijkse dames met scores van Marloes van Klaveren, die steeds beter gaat spelen, en Alie Rousseau. Met totaal 3 driepunters zorgden deze dames voor een tussenspurt naar 39-22. Wildcats probeerde het gebrek aan zelfvertrouwen en overtuiging te compenseren met het maken van (te) veel fouten. Veelvuldig stonden Carola de Jong en Petra de Zwart (die met 12 aanvallende rebounds weer een puike wedstrijd speelde) aan de vrije-worp lijn en maakte dankbaar gebruik van deze gratis punten. Ruststand 52-28. In de tweede helft probeerde Wildcats met een zone-verdediging het tij te keren. Dat leek te lukken, want het verschil werd niet groter: 62-39. Grasshoppers wisselde veelvuldig en met scores van Petra de Zwart, Marloes van Klaveren, Jessica Kemp en Talia Versteeg werd het derde kwart afgesloten met 74-41. Wild Cats wisten niet meer hoe ze het Grasshoppers moeilijk konden maken. Het laatste kwart waren het junioren Diana van der Boon en wederom Marloes van Klaveren die de scorer aan het werk zette. Dat de Nijmeegse dames de laatste anderhalve minuut met 4 speelsters moest uitspelen (wegens te grote foutenlast) deerde Grasshoppers niet. Goed geconcentreerd en vrijuit spelend werd de eindstand, voor het ondanks het slechte weer talrijk opgekomen publiek, bepaald op 95-49. Scores:
Diana van der Boon 2
Sanne van Bohemen 4 (5 reb)
Talia Versteeg 6 (6 int)
Carola de Jong 12
Marloes van Klaveren 14
Jessica Kemp 16 (10 int, 8 reb)
Alie Rousseau 16 (8 reb)
Petra de Zwart 25 (14 reb). Coach Mulder: “We zijn scherp aan de wedstrijd begonnen en wisten voor wat voor opdracht we stonden. Het begin van het tweede kwart werd de basis gelegd voor de overwinning. Petra en Jessica heersten in de rebound en middels de driepunters van Alie en Marloes namen we een 20 punten voorsprong. Deze gaven we door geconcentreerd spel niet meer uit handen. Het volledige team draaide goed. Het maakte niet echt uit wie er in het veld stonden, een ieder kon veel speeltijd maken, en dat is in mijn optiek ook de grootste kracht van deze ploeg.”