MPC Capitals begint de tweede seizoenshelft goed

“Ik vraag waarom en ik krijg een technische fout”. Coach Van Kempen maakt duidelijk dat de vrij matte pot is verloren dankzij scheidsrechter Harryvan. Het blijft altijd onduidelijk wat er zou zijn gebeurd als de coach geen technische fout zou hebben gekregen. Voor MPC Capitals is het een wedstrijd om ritme op te doen. Meer dan elf dagen hebben de spelers niet meer in wedstrijdverband op het veld gestaan. Kees Akerboom is er nog niet bij. Daarnaast is er veel transfernieuws geweest in Groningen met het verdwijnen van Jamar Smith die op try-out was. “Hij heeft een goede wil maar ik twijfel, en dan moet je gewoon nee zeggen.” Akerboom tekent voor een jaar bij en zo is de club ook al druk bezig met de toekomst. BS Weert komt naar het hoge en witte noorden met de nieuweling Ridges aan boord. Een klein probleem rondom deze speler is zijn rugnummer 16. Een zeer nuttige aanvulling voor de ploeg uit het zuiden trouwens. Het scorebord geeft nummer 4 t/m 15 aan en zodoende wordt het bord aangepast. Het scorebord wat overigens later in de wedstrijd dienst weigert en zorgt voor een oponthoud van meer dan tien minuten. Ridges en zijn teamgenoten blijven MPC Capitals tot aan 2 minuten voor het einde van het derde kwart bij. Telkens een klein gaatje voor BS Weert of MPC Capitals. BS Weert gaat zelfs rusten met een voorsprong. 37-40 De wedstrijd lijkt in het derde kwart verder te kabbelen zoals in de eerste helft. Weinig intensiteit en hoogtepunten. Alhoewel de behind-the-back-pass tijdens de loop van McGuthrie schitterend is. De Mighty Mouse krijgt het daarna helemaal in zijn bol en schiet tweemaal vanuit onmogelijke posities raak en BS Weert wankelt. Er ontstaat een klein gaatje voor MPC Capitals. Het cruciale moment volgens Van Kempen vindt vervolgens plaats. De coach heft zijn handen in de lucht als gebaar naar de scheidsrechter. Harryvan grijpt in en vindt dat Van Kempen dit niet mag doen naar zijn collega’s. Olivier van Kempen vraagt vervolgens waarom en wordt hierop beantwoordt middels een technische fout. Einde van de wedstrijd blijkt achteraf. BS Weert is uit het ritme en MPC Capitals is in het zadel geholpen. Showtime bij het begin van het laatste kwart. In vier minuut vallen acht driepunters binnen waarvan 3 voor BS Weert. Reed en Novak juichen al tijdens de wedstrijd want de serie driepunters zorgt voor opluchting. Jammerlijk voor BS Weert wat 28 minuten in de wedstrijd zat en niet onder heeft gedaan voor MPC Capitals. De frustratie van Ingram na hij met zijn vijfde fout van het veld moet is dan begrijpelijk. Hij eindigt als topscorer voor zijn ploeg en heeft goed gespeeld. “We zijn blij dat we gewonnen hebben, ik geeft me hoop dat het team deze wedstrijd kan controleren en temporiseren”, aldus Boot.