dames ere-divisie: Lieshout – Grasshoppers

Teleurstellend verlies van Grasshoppers Dames 1 tegen Lieshout: 69-79. Grasshoppers Dames 1 stond na de goede en gewonnen wedstrijd van afgelopen donderdag thuis tegen Wildcats, binnen 48 uur weer aangetreden voor een wedstrijd. Dit keer uit tegen Lieshout. Een ploeg die gedragen wordt door haar beide Amerikaanse speelsters en een speelster uit Schotland. Bij de rust was er nog een voorsprong van 38-37, naar uiteindelijk was het Lieshout wat aan het langste end trok en de punten in huis hield. Het duurde 6 gemiste aanvallen voordat het Alie Rousseau was die de score met 1 vrije worp opende. Petra de Zwart volgde met twee scores, maar het waren de Ameriaanse Jones en Gandy namens de Brabantsen, die net zo gemakkelijk antwoordden: 5-9 na 6 minuten. Grasshoppers zonder de geblesseerde Sanne van Bohemen en de twee vermoeide junioren, die ‘s middags ook met de junioren gespeeld hadden, bracht de score middels Jessica Kemp terug in het voordeel van de Katwijse formatie: 10-9, waarna het eerste kwart winnend werd afgesloten met 18-13.
Het tweede kwart opende Grasshoppers sterk met scores van Talia Versteeg en Jessica Kemp en werd er brutaal een tien punten voorsprong genomen: 30-20. Daarna leek het er op dat de koek op was. Lieshout ging rustig door met scoren, terwijl het aan Katwijkse kant leek alsof er een deksel op de ring lag. Via 32-31 was het toch Grasshoppers dat met een kleine voorsprong de rust inging: 38-37. Lieshout kwam beter en feller uit de startblokken in de tweede helft. Scores van Walker (14pnt), Gandy (15) en Jones (33) zorgde ervoor dat Grasshoppers tegen een achterstand aankeek: 40-48. De organisatie bij Grasshoppers was zoek en het kostte teveel kracht om de aanvallen van Lieshout te stoppen. Via 43-51 keken de Katwijksen aan het eind van het derde kwart tegen een 51-56 achterstand aan.
Het vierder kwart probeerde Grasshoppers met wisselende verdedigingsvormen de aanval van Lieshout te ontregelen. Dat lukte niet want Lieshout liep uit naar 55-64. Op dat moment stonden er nog 5 minuten op de klok en Grasshoppers zet onder aanvoering van Jessica Kemp nog eenmaal aan. Via 60-66 en 63-69 is er nog slechts twee minuten tijd over. Het is weer Jones die het verschil groter maakt: 63-71 en het is uiteindelijk Lieshout dat middels vrije worpen de zege naar zich toe trekt: 69-79. Carola de Jong 5
Corina Spaargaren 5
Talia Versteeg 6
Alie Rousseau 16
Petra de Zwart 17 (8reb)
Jessica Kemp 20 (15reb en 13 int). Coach Mulder: “We hebben Lieshout niet echt onderschat. Wellicht hebben we zelfs iets te veel tegen ze opgekeken. Zij beschikken over de topscoorster van de eredivisie en wij hadden met haar veel moeite. Daarnaast leek het erop dat wij de scherpte in onze aanval mistte. We gooiden zeker 20 lay-ups mis, Tevens waren we niet scherp van de vrije worplijn waar we 12 uit 24 pogingen raak schoten. Het was onze tweede wedstrijd (en voor sommigen de derde) in twee dagen tijd. We waren lichamelijk moe, maar ook mentaal hebben we betere tijden gekend. Volgend weekend zijn we vrij en daarna spelen we thuis tegen Leiderdorp. Dan zullen we er weer moeten staan!”