dames eredivisie: DAS – Grasshoppers

De basketbalsters van Grasshoppers nestelden zich vrijdagavond steviger in de middenmoot door het Delftse DAS met 40-74 te verslaan. Zonder de met griep in Katwijk achtergebleven coach RenĂ© Mulder, maar met vervanger ex-international Anja Kuijt op de bank, begonnen de Katwijksen zwak aan de wedstrijd. DAS kreeg in het eerste kwart te veel vrijheid en profiteerde daar dankbaar van. Via 10-4 eindigde die periode in een 15-10 tussenstand. Hierna stelde Grasshoppers zowel aanvallend als verdedigend snel orde op zaken. Via de nauwelijks af te stoppen Petra de Zwart en drie driepunters van Alie Rousseau – die haar “All Starverkiezing” van afgelopen weekend af en toe waarmaakte – rende de ploeg hard langs de Delftse tegenstander. Halverwege, na een score van maar liefst 1-27 in het tweede kwart, was de wedstrijd voor Grasshoppers met 16-37 al bijna binnen. Na de rust was veel van de spanning weg en bouwde de ploeg uit Katwijk aan een nog grotere voorsprong. Vooral het sterke spel van Jessica Kemp (goed voor de nodige aanvallende rebounds en 18 punten in de tweede helft) viel op. Via 27-59 liet een maximale voorsprong van 40 punten, een bijna eindstand van 35-70 te zien. De Delftse speaker wist het aardig te brengen: “DAS gedubbeld”. Uiteindelijk stopte de teller bij 40-74. Aanvoerdster Talia Versteeg was er vooraf niet gerust op geweest: ,,We wonnen de bekerwedstrijd hier toch ook maar met vijf punten voorsprong. We wisten dus dat ze goed kunnen spelen. We spraken daarom af om elkaar vooral scherp te blijven houden en ook het nodige van elkaar te accepteren. Eerst zou ik zelf coachen, maar gelukkig wilde Anja Kuijt het voor een keer overnemen, waardoor ik zelf toch veel kon spelen.”