dames eredivisie: Grasshoppers – Leiderdorp

In een rommelige maar spannende wedstrijd verloor het eerste damesteam van Grasshoppers haar derde wedstrijd van het seizoen. Na een nadelige ruststand van 34-38 was het tenslotte Leiderdorp dat aan het langste eind trok en de punten in huis hield. De ploegen begonnen gespannen aan de wedstrijd. Aan beide kanten werden er lay-ups gemist, waarna de Amerikaanse Lecuyer en van Katwijkse kant, Talia Versteeg de score opende. Na 5 minuten was het Grasshoppers dat via een 3 puntsschot van Carola de Jong de voorsprong na 12-8. Dat het toch Leiderdorp was dat een voorsprong had na het eerste kwart (19-16) kwam door het feit dat er bij Grasshoppers enorm slordig met het balbezit werd omgesprongen. In de eerste helft alleen al werd de bal 15 keer bij Leiderdorp ingeleverd. Aan Leiderdorpse kant was het Lecuyer die veelvuldig doorkwam en samen met center Lonneke Bransz zorgde zij voor veel dreiging inside. De Katwijkse centers hadden hun handen vol en middels 2 scores van Sanne van Bohemen werd de schade bij de rust beperkt tot 34-38 in het voordeel van Leiderdorp. De tweede helft gaf aan Leiderdorpse kant hetzelfde gezicht, terwijl Grasshoppers met name inside erg zwak aan het verdedigen was. Bransz (3x) en Lecuyer (2x) zorgde ervoor dat Leiderdorp brutaal een voorsprong nam: 52-40.
Grasshoppers schakelde over naar een zone-verdediging. Drie gemiste aanvallen van Leiderdorp en 2 maal een drie-punter van Alie Rousseau gaven een andere score op het bord: 54-48. Door een groot gemis aan vrije worpen van de Katwijksen, werd het derde kwart afgesloten met 56-49. Grasshoppers kwam geheel terug in de wedstrijd. Een verre driepunter van Carola de Jong gevolgd door een gewone score en Grasshoppers was weer geheel terug in de wedstrijd: 56-54. Alie Rousseau deed precies hetzelfde waardoor Grasshoppers zelfs een voorsprong nam: 56-59. Leiderdorp scoorde vervolgens 1 vrije worp, waarna Grasshoppers de kans kreeg de voorsprong uit te bouwen. Een foutieve pass aan Katwijk kant en direct een lay-up tegen, inspireerde Leiderdorp: 59-59. Te gehaast spelen van Grasshoppers, teveel gemiste vrije worpen gaven Leiderdorp de kans om een voorsprong te nemen: 67-62. Center Bransz aan Leiderdorp kant was geblesseerd uitgevallen, maar nog lukte het Grasshoppers niet om inside te scoren. Een driepunter van Carola de Jong (67-65) met nog 2 min30 te spelen gaf nog hoop, maar daarna was het over voor Grasshoppers. Leiderdorp besliste de wedstrijd vanaf de vrije worp lijn: 78-65.