dames eredivisie: Grasshoppers – Lieshout

De wedstrijd was met name in de eerste helft een goede reclame voor het damesbasketball in Nederland. Lieshout was in Katwijk gekomen zonder haar beste Amerikaanse speelster Jones.
I
n tegenstelling tot de midweekse uitwedstrijd tegen Wildcats waar in 10 minuten slechts 3 punten gemaakt waren, vloog Grasshoppers geweldig uit de startblokken. Via 17-6 werd het dit keer na 10 minuten 34-17 in het voordeel van de Katwijksen. Goede scores van zowel dichtbij als ver weg zorgden voor een riante voorsprong. Het tweede kwart kwam er licht herstel van Lieshout. Middels 3 gemaakte driepunters zorgde de tegenstander ervoor ze niet bij de rust al kansloos zouden zijn.
Bij Grasshoppers stokte de scoremachine geenszins. Via 42-24 werd de ruststand 55-32. Het derde kwart was een kopie van het tweede. De teams hielden elkaar scorend redelijk in evenwicht. De voorsprong van Grasshoppers bleef in tact en zo gaan de gastdames met een prettig vooruitzicht beginnen aan de laatste tien minuten. In het vierde kwart hield Grasshoppers haar basisspeelsters langdurig aan de kant, waardoor er voor de junioren gelegenheid genoeg was om hun kwaliteiten ten toon te spreiden. De gemiddelde leeftijd van het team wat toen in het veld stond was 19 jaar. Lieshout zat er doorheen terwijl Grasshoppers flink doorging met scoren. Het vierde kwart werd winnend afgesloten met 24-10 waardoor de einduitslag op 97-54 uitkwam.