dames eredivisie: Grasshoppers – MPC Celeritudo

Voor de tweede keer binnen een maand stonden de Katwijkse dames in het veld tegen MPC uit Groningen. Werd de bekerwedstrijd met 10 punten verschil gewonnen, dit keer waren het wederom de Grasshoppers dat aan het langste eind trok. Na een ruststand van 27-31 werd het uiteindelijk 73-57. Groningen was naar Katwijk gekomen met slechts één intentie: Deze wedstrijd winnen, volgende week in Groningen winnen van Den Helder en zich dus dan plaatsen voor de final four. Helaas voor MPC stak Grasshoppers hier een stokje voor en won Den Helder thuis tegen Lely, waardoor de final four niet te halen was. Grasshoppers kwam direct in de wedstrijd achter door de nieuwe tweede Amerikaanse van Groningen: 0-5. Herstel was er middels scores van Petra de Zwart, Sanne van Bohemen en Jessica Kemp, waardoor de stand via 10-9 na een kwart 14-13 werd. Groningen was feller en steeds eerder bij de bal. Grasshoppers liet het kaas van het brood eten en er was een te trage balcirculatie. Alie Rousseau zat niet in de wedstrijd en ook inside was er moeite om te scoren. Het was dus ook logisch dat Groningen met de rust 4 punten voor stond: 27-31. De tweede helft bleef scoreloos tot de 3e minuut toen MPC scoorde. Daarna was het alleen nog maar Grasshoppers dat de klok sloeg. Alie Rousseau was met een zware blessure naar het ziekenhuis, maar het team pakte deze tegenslag mentaal heel goed op! Juniore Marloes van Klaveren nam de honneurs goed waar. Petra de Zwart en Jess Kemp inside en Carola de Jong en Talia Versteeg aan de buitenkant plaatsten een 19-3 run waardoor de omslag in de wedstrijd een feit was: 50-37 na drie kwarten. Het laatste kwart trachtten de Groningsen middels zeer fysiek basketball het momentum terug te krijgen. Dit lukte niet, want de controle bij Grasshoppers was goed. Er werd als team zowel aanvallen als verdedigend goed verzorgd gespeeld. De laatste 10 punten van Katwijkse kant waren vanaf de vrije worp lijn en heel terecht bleven de punten in Katwijk: 73-57.