“Hij wil zeggen, ik heb schijt aan het publiek”

Bekende gezichten bij Weert in Groningen, Mark Sinnema en Maurice Ingram speelden twee jaar geleden voor het toenmalige MPC Donar. Vanavond spelen beiden in het shirt van BS Weert. Die Maurice Ingram heeft in de eerste helft Travis Reed volledig in de zak. De eerste acht punten voor BS Weert komen op naam van Ingram. Reed kijkt lijdzaam toe hoe zijn mannetje de punten maakt. In totaal komt Weert tot 27 punten in het eerste kwart. Wim Vanhaele laat zien dat hij de driepuntsschutter is bij de gasten. MPC Capitals kan er weinig tegenover zetten en verliest met tien punten het eerste kwart. Na de korte pauze mag McDade zijn kunsten gaan vertonen want Reed zit aan de kant voor tien minuten. Hij wordt aan de kant gehouden omdat Boot niet tevreden over hem is. Na afloop ontstak Boot in woede over hem. “Hij heeft een verantwoordelijkheid naar zijn teamgenoten, de club en publiek! Je moet als coach kijken naar de betekenis van iemand zijn gedrag. Hij wil met zijn gedrag uitdrukken: nou Young ga maar naar de vernieling. Ik had Young liever 20 minuten laten spelen dan 33. Tegen het publiek zegt hij: ik heb schijt aan jullie. Hij zegt het nog niet want dan was het natuurlijk helemaal belachelijk geweest.” Het tweede kwart is Wim Vanhaele op dreef met de driepunters en laat er drie op het scoresheet noteren.. Jouke Pots laat een hele fraaie behind-the-back-pass zien waaruit toprebounder van Weert Richardson scoort. Alleen McGuthrie haalt een acceptabel niveau dit kwart. Hij is een van de weinige spelers die met zijn hart speelt en blijft vechten. Bij de staan 39-50 gaan de spelers rusten. Na de rust zet MPC Capitals een 7-0 run neer en het lijkt erop of het team terug in de wedstrijd gaat komen. Niets is minder waar want de vechtlust verdwijnt naar een paar minuten weer. BS Weert hoeft zich niet echt in te spannen om de wedstrijd te blijven leiden. Halverwege het kwart is het gat wel geslonken tot vijf punten en kan het nog wel alle kanten op gaan. McGuthrie scoort in dit kwart negen punten en zal uiteindelijk eindigen op 26 punten en daarmee topscorer worden. Hij valt in op de plek van Kriisa, die een scheur in het enkelkapsel heeft. “We zaten in de wedstrijd totdat Gatis Melderis een bloedneus kreeg en ik Reed voor hem in de plaats zette. Daarmee was het voorbij en dit is een beslissing van de coach. Ik heb dus een foute beslissing genomen en had beter een andere speler in kunnen zetten. Je blijft toch hopen als coach.” Dankzij de twee driepunters van Timmersmans in het laatste kwart krijgt MPC Capitals de aansluiting terug. Young schiet de gelijkmaker binnen en door twee turnovers van BS Weert gaat MPC Capitals aan de leiding. Voor het eerst deze wedstrijd en pas na 37 minuten. Kendall Mack, 40 jaar oud maar toch nog steeds belangrijk, schiet een hele belangrijke driepunter binnen. Na het block van Ingram op Reed en een gemiste driepunter van Young is de wedstrijd gespeeld. De spelers in Limburgse dienst stappen van het veld alsof ze landskampioen zijn geworden. Olivier van Kempen wordt besprongen door zijn spelers. Tweemaal in een week winnen van een topploeg uit de competitie is een zeer goede prestatie. Vanavond ook een zeer terechte overwinning. Van Kempen vindt dat zijn team in de eerste helft een perfecte wedstrijd heeft gespeeld en met Mack is er rust in het team. In de tweede helft zou zijn team meer druk gaan ervaren maar toch hebben we het gered. Voor coach Ton Boot is er veel werk aan de winkel. Het team heeft Reed die volkomen uit vorm is, Kriisa die weken geblesseerd is en spelers die nog echt moeten in- en aanpassen. Reed mag op eigen aangeven vertrekken bij MPC Capitals. Na dinsdag kan het team gaan bijkomen van een zeer intensieve periode.