dames promotie divisie: Barons – JRC

Het zou een moeilijke wedstrijd worden want JRC stond gelijk in punten met de Barons. JRC startte met een man-to-man defense en dat verliep heel goed. Beide teams kwamen zo maar moeilijk tot scoren. Door het gebrek aan scores eindigde het eerste kwart met een zeer lage score: 5-9 voor JRC. Het tweede kwart veranderden beide teams hun strijdplan. Scores liepen iets op en o.a Mariken Klaasen van JRC viel hierbij op. Sanne van der Wiel schoot het kwart tot een einde en de dames konden gaan rusten met een 13-26 voorsprong voor JRC. JRC loopt het derde kwart minder voortvarend en de Barons naderen hard. Een technische fout voor de coach van de Baons en een driepunter van Karin Geerts houden JRC nog aan de leiding. Na weer tien minuten speeltijd loopt Barons drie puntjes in. 24-32 De laatste tien minuten worden zeer spannend. De Barons zijn op dreef met het schot en via driepunters naderen ze tot op 3 punten. Marieke van de Oetelaar van JRC zit inmiddels al op de bank met vijf fouten. De laatste fout op Hanneke Burg beslist de wedstrijd. Ze scoort en maakt de bonus vrije worp ook en zo eindigt de wedstrijd in een nipte zege voor JRC.
38-44 In het 4de kwart loopt de aanval nog steeds niet lekker en ook de verdediging verliep niet zoals het moet. Veel ballen werden gemist en helaas kreeg Marieke van de Oetelaar haar 5de fout. Bij Barons ging het goed. Bij hun vielen de ballen wel en zelfs de drietjes gingen er in waardoor zij helemaal terugkwamen in de wedstrijd. Het verschil werd teruggebracht tot 3 punten. De coaches van Boxtel vonden dat het tijd werd voor een time out en deze time out hebben we ook goed benut. De aanvallen werden beter uitgespeeld. Anja Van Daal gooit er een lekkere bal in op assist van Mariken Klaasen en scoort dan nog 2 keer. Ondertussen heeft ook Barons weer gescoord dus toen was het verschil nog maar 2 punten. Sanne krijgt een fout mee en mag 2 vrije worpen nemen met nog 16 seconden op de klok. Ze scoort er een van. Barons weet vervolgens niet te scoren en JRC komt weer in balbezit. In deze allerlaatste aanval wordt een fout gemaakt op Hanneke Burg die toch scoort en haar bonus vrije worp ook benut waardoor JRC de winst mee naar huis kan nemen. Eindstand 38 – 44.
Scores: Karin Geerts 4 punten