dames promotiedivisie: Black Eagles – JRC

Dit weekend hadden de dames van JRC de spannende derby tegen The Black Eagles uit Rosmalen op het programma staan. Eerder dit seizoen verloor JRC na een zenuwslopende thuiswedstrijd van de dames uit Rosmalen. JRC was vastbesloten dit keer de punten mee naar huis te nemen. The Black Eagles misten twee speelsters en ook JRC mist nog steeds Mariken Klaasen die nog altijd kampt met een knieblessure. Het eerste kwart begint JRC goed. De lijnen worden goed gelopen en hieruit vallen enkele scores door met name goede schoten van Sanne v.d. Wiel. Maar ook Black Eagles weet de basket te vinden, waardoor het spel gelijk op gaat. Er wordt vrij streng gefloten, wat tot gevolg heeft dat beide teams met 5 teamfouten zitten. De laatste minuten van dit kwart worden veel vrije worpen genomen, waarvan JRC er meer benut dan de thuisploeg. Hierdoor kan JRC een kleine voorsprong nemen en is de stand 12-17. In de eerste minuten van het tweede kwart wordt deze voorsprong verder uitgebreid door met name twee driepunters van Neeltje Koolmees en Marieke v.d. Oetelaar. Door goed verdedigend werk heeft Black Eagles moeite met scoren en weet alleen met vrije worpen wat punten binnen te halen. Dat is maar goed ook, want JRC gooit er ook veel ballen naast. Vrije lay-ups worden gemist en ook de afstandschoten vallen niet. Al met al staat JRC nog steeds voor en is de stand met de rust 19-31. JRC was niet van plan de voorsprong uit handen te geven en start het derde kwart met een aantal scores van Neeltje Koolmees. Door goede passes inside en één tegen één opties staat JRC geregeld aan de vrije worplijn. Nog steeds worden veel ballen gemist. Black Eagles scoort een paar keer, maar het lukt ze niet dichterbij te komen. Het lijkt erop dat de wedstrijd gespeeld is. Het derde kwart wordt afgesloten met een 29-50 voorsprong. Het vierde kwart verloopt erg vermoeiend. JRC loopt achter de feiten aan en Black Eagles scoort diverse malen. De energie bij JRC is verdwenen. Toch weet Kim Schellekens nog een aantal scores op haar naam te zetten. Gelukkig was dit het laatste kwart, die Black Eagles overigens winnend heeft afgesloten met 21-15.
Eindstand: 50-65