dames promotiedivisie: JRC – Cangeroes

In de eerste wedstrijd van de 2de helft van het seizoen speelden de dames van JRC thuis tegen de dames van Cangeroes. De uitwedstrijd verloor JRC al met 60 punten verschil. Dit keer was het de beurt aan Boxtel. Boxtel begon het eerste kwart met een felle man to man verdediging. Neeltje Koolmees opende de wedstrijd met de eerste score en schoot tevens in de derde minuut Boxtel met een verre 3 punter naar een 11-5 voorsprong. De Cangeroes waren genoodzaakt tot een time out. Na de time out ging Boxtel door met haar harde verdediging en breidde de voorsprong uit. Cangeroes kwamen vervolgens langzaam terug. Het eerste kwart eindigde met een 24-17 voorsprong voor Boxtel. Het tweede kwart begon Boxtel slordig waardoor de Cangeroes terug konden komen tot 2 punten verschil, nog steeds in het voordeel van Boxtel. Beide teams begonnen steeds feller te spelen en de frustratie begon te groeien. Dit resulteerde in 2 technische fouten voor Boxtel. Ook bij de Cangeroes viel een technische fout en een opzettelijke fout De eerste helft eindigde met de stand: 39-38 voor Boxtel. De tweede helft startte met een score van Marieke van de Oetelaar. Er volgde veel fastbreaks van beide teams. De verdediging van Boxtel zwakte wat af en veel passes kwamen niet aan. Hierdoor konden de Cangeroes terug komen tot 47-47. Na een onmogelijke score van Neeltje Koolmees komt Boxtel weer terug in de wedstrijd. Het derde kwart eindige met de stand 54-51. Het laatste kwart startte Boxtel goed met 2 scores van Mira Lennaerts. Vervolgens was het de beurt aan de Cangeroes. Zij scoorden drie keer op rij. In de vierde minuut kwamen de Cangeroes op voorsprong. Vier minuten voor tijd kreeg Neeltje Koolmees een elleboog op haar neus waardoor zij de wedstrijd niet kon uitspelen. Twee minuten voor het einde was de wedstrijd al gespeeld. De Cangeroes stonden op een 64-71 voorsprong. De vrije worpen van Karin Geert mochten niet meer baten. De eindstand was 69-75 in het voordeel van de Cangeroes.