dames promotiedivisie: JRC – WSC

Brabants Onderonsje Dit weekend speelde dames 1 van JRC Boxtel thuis tegen de dames van WSC uit Waalwijk. Dat het spannend zou worden hadden velen al verwacht. Het werd uiteindelijk zo spannend dat er een verlenging van 5 minuten nodig was om de wedstrijd te beslissen. In de eerste negen minuten van het eerste kwart ging het gelijk op tussen beide teams. Tot de 9e minuut was de stand gelijk. In de 10e minuut maakt WSC onverwachts een aantal twee-punters waardoor de stand uitkomt op 9-15. In het tweede kwart moet de draad weer opgepakt worden en begint JRC minder sterk dan in het eerste kwart. Halverwege het tweede kwart pakken we de draad weer op en komen we dankzij de fast-breaks en een driepunter terug in de wedstrijd. We sluiten de eerste helft af met 21-24. In het derde kwart blijft het wederom gelijk opgaan tussen beide teams. Er wordt goed basketball gespeeld. Sanne van de Wiel scoort een aantal keer in het derde kwart met haar schot zodat we in de race blijven de spanning tussen beide teams blijft voelbaar. Het wordt 40-43 in het derde kwart. In het vierde kwart telt elk punt. Al snel hebben beide teams vier teamfouten en wordt de vrije worplijn vaak gebruikt. In dit kwart maakt Marieke van den Oetelaar een aantal sterke one-to-one acties en maakt daarbij een flink aantal scores. Met nog maar een paar seconden op de wedstrijdklok scoort Hanneke Burg een drie-punter en de stand wordt gelijk. Daarna volgen een vijftal spannende minuten in deze laatste verlenging. Tot op de laatste minuut blijft het spannend met telkens één of twee punten verschil. Het spel wordt fel gespeeld. Met nog acht seconden op de wedstrijdklok staat JRC twee punten achter op WSC. In deze acht seconden volgen twee vrije worpen van het team van JRC. Deze werden helaas niet benut zodat het uiteindelijk een nipte overwinning wordt voor WSC.