dames promotiedivisie: Jumpers – Barons

Ruststand: 23 – 36 (11 – 22 / 12 – 14)
Eindstand: 46 – 62 (14 – 10 / 9 – 16)

Barons heeft een flitsende start. Binnen 2 seconden ligt de bal in de basket. 2 goede aanvallen daarna brengt Barons binnen een minuut 0 – 6. De daarop volgende minuten laten we het komt HBV The Jumpers terug tot 6 – 6. De verdediging van Barons staat goed en maken goede breaks en aanvallen wat soms resulteert in mooie scores, jumpertjes van Marieke Melchiors en Nicole Bijsmans. 11 – 22 aan het einde van het eerste kwart. Barons spelen nog steeds een full court man-to-man press wat ons scherp houdt en waar HBV The Jumpers regelmatig moeite mee heeft. HBV The Jumpers heeft ook moeite om van buiten de basket te vinden. Ze proberen alle scores in-side te maken waar Barons moeite mee heeft. HBV The Jumpers mag dit kwart 13 keer aanleggen vanaf de vrije worp lijn. Ze weten slechts 3 vrije worpen te benutten. Ruststand 23-36 3 scores op rij van Claudia Weterings gevolgd door een score van Aniek Balemans. Vervolgens hebben Barons een periode van 6 minuten waarin ze niet tot scoren komen en HBV The Jumpers puntje voor puntje terug komt, zelfs tot 37 – 44. Marieke Melchiors verbreekt deze periode door een score en brengt het verschil weer naar 9 punten aan het einde van het derde kwart 37 – 46. In tegenstelling tot de voorgaande 3 kwarten begint Barons dit kwart slap. De eerste 2 minuten wordt er door beide teams niet gescoord. Daarna 3 scores van HBV The Jumpers en is het verschil ineens nog maar 6 punten. In de verdediging wordt alles weer op een rijtje gezet bij Barons. Aanvallend beslissen Liesbeth van Vuuren met 2 driepunters en Manon Stuivenberg met 2 scores de wedstrijd definitief in het voordeel van de Barons. HBV The Jumpers geeft zich gewonnen en weet slechts nog maar 1x de basket te vinden in de laatste 6 minuten van de wedstrijd.