dames promotiedivisie: Jumpers – JRC

De dames van JRC Boxtel speelden dit weekend tegen nieuwkomer Jumpers uit Den Haag. Een team dat vorig seizoen nog wilde spelen om het kampioenschap in de promotiedivisie maar dit seizoen met een veel bescheidener rol genoegen moet nemen. JRC startte goed aan de wedstrijd tegen de Jumpers. Sanne v.d. Wiel was in de set-offense niet te stoppen en maakte dankbaar gebruik van de mismatch in haar voordeel. De thuisploeg stelde verdedigend orde op zaken en zo ging de eerste kwart gelijk op. Een driepunter aan het einde van de 1e kwart zette Jumpers op een kleine voorsprong (23-18), maar JRC stelde snel orde op zaken. Scores van Kim Schellekens en Neeltje Koolmees zorgden voor 23-26 na 10 minuten. Bij aanvang van de 2e kwart liet JRC de thuisploeg zonder al te veel moeite aanleggen van achter de 3-puntslijn. Jumpers verzilverde 2 van deze pogingen en kwam op voorsprong. Een drietje van Marieke v.d. Oetelaar zorgde voor 35-31, maar weer mocht de thuisploeg een drietje raak gooien. Jumpers liep een paar punten weg, maar toch werd JRC de mogelijkheid geboden om met een kleine achterstand te gaan rusten. Met 40-35 op het scorebord en nog 29 seconden te spelen mocht JRC de bal innemen op aanvalshelft. De bal wordt verloren, Jumpers scoort. JRC heeft nog tijd voor een tegenaanval schot wordt veel te snel genomen. Jumpers heeft nog enkele seconden en in de zoemer valt de Haagse lay-up binnen: 44-35 De vraag was of JRC weer terug kon komen. Helaas leek het daar bij aanvang van de 3e kwart niet op. De verdediging van de Boxtelse dames werd steeds makkelijker verslagen en aanvallend begon JRC meer en meer tegen zichzelf te spelen. Er werd te weinig gebruik gemaakt van het Boxtelse lengtevoordeel. Jumpers liep uit naar 58-42. JRC kwam terug tot 61-48 bij aanvang van de laatste kwart. In de laatste minuut verloor JRC Mariken Klaasen die hard door haar knie heen ging en vermoedelijk voor langere tijd uitgeschakeld is.