dames promotiedivisie: ProBuild Lions 2 – JRC

Pro Build staat tweede in de competitie, maar JRC was vol vertrouwen door de goede reeks wedstrijden die de afgelopen weken zijn gespeeld. De wedstrijd begint fel. JRC start in een full court press na score en drie-twee zone. De beide teams laten niet veel toe in de verdediging en vallen snel en gestructureerd aan. Sanne van de Wiel opent de score voor JRC. Bij de dames vallen de schoten en lay-ups, maar bij de tegenpartij ook. In de middenfase van dit kwart weet vooral Marieke van den Oetelaar het netje te vinden. Door een kleine eindspurt wint Pro Build het eerste kwart met 18-14. Het tweede kwart scoort Kim Schellekens 4 keer achter elkaar, waarna JRC een tijdje niet tot scoren komt. Gelukkig heeft ook Pro Build moeite om het netje te vinden en mist veel vrije worpen. Het tweede kwart wordt winnend afgesloten (13-14) en de ruststand is 31-28. Na rust gaat JRC verder met de full court press en de drie-twee zone en weet tot de 9e minuut van de derde kwart goed bij te blijven (46-42) doordat de scores van Anja van Daal, Neeltje Koolmees, Hanneke Burg en Jelske Koolmees goed vielen. Toch weet Pro Build de voorsprong uit te bouwen door een lay-up en een driepunter in de laatste minuut. 51-42. Het laatste kwart loopt moeizaam, vooral door snelle calls van de scheidsrechters loopt de irritatie op bij JRC. Pro Build blijft echter scoren en weet de toebedeelde vrije worpen nu wel te benutten.
Na het laatste fluitsignaal staat het scorebord op 70-52. Anja van Daal: 8