dames promotiedivisie WSC – JRC

2 weken na de Brabantse derby tegen Breda stond het volgende Brabantse onderonsje al weer op het programma tegen WSC uit Waalwijk. Het beloofde een ‘close’ game te worden, aangezien JRC Boxtel de thuiswedstrijd na verlenging met 2 punten had verloren. JRC was erg gebrand op een overwinning in Waalwijk en kon met een volledig fit team aan de wedstrijd beginnen. JRC begon de wedstrijd sterk, speelde fanatiek en de defence stond goed. Helaas werd er niet veel gescoord. Aan beide kanten werd slordig gespeeld en dat leidde tot veel balverlies. Het balverlies aan de zijde van WSC kwam mede door de vele steals van Anja van Daal. Met de rust was het verschil 2 punten in het voordeel van JRC Boxtel. In de tweede helft van de wedstrijd wilde JRC de voorsprong van 2 punten uitbreiden, maar begon de wedstrijd weer met veel balverlies. Ook werden er 15 van de 21 vrije worpen gemist aan de zijde van JRC. Door de fanatieke inzet van JRC Boxtel wist JRC op de belangrijke momenten te scoren en dit leidde tot een voorsprong van 1 punt met nog een paar seconde op de klok. WSC maakt een fout en JRC krijgt 2 vrije worpen. JRC scoort 1 vrije worp en staat dan met 2 punten voor. Nu was het zaak om geen fouten te maken en WSC niet meer te laten scoren. Na een spannende eindfase wint JRC de wedstrijd met 49-51.