De financiele situatie in Weert

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

“Geld in kas voldoende om basketbalseizoen af te maken”
Het faillissement van Upstairs Traprenovatie, de naamsponsor van BSW, heeft volgens voorzitter Michael de Jager van de Weerter basketbalclub geen directe gevolgen voor het eredivisieteam. &bdquoWij hebben de laatste jaren een eigen vermogen opgebouwd dat we nu moeten aanspreken,” aldus De Jager in een eerste reactie gisteren.
Vrijwel op hetzelfde moment waarop BSW de Amerikaanse center Donte Minter als laatste nieuwe speler voor het komende seizoen presenteerde, werd de Weerter basketbalclub geconfronteerd met het slechte nieuws bij de hoofdsponsor. De Jager: &bdquoWe weten alleen officieus wat de nieuwe situatie is. Momenteel bekijken we met onze jurist wat voor ons de werkelijke gevolgen zijn.” Voor BSW is het vooral nog onduidelijk welke werkmaatschappijen van de naamsponsor precies wegvallen. Er is daarom nog enige hoop dat er wellicht toch nog een vorm van samenwerking tussen de basketbalclub en Upstairs kan blijven bestaan. Feit is dat de sponsor de eerste overschrijving naar de basketbalclub nog niet heeft gedaan. Dat zou contractueel voor 1 augustus moeten gebeuren.
Indien Upstairs inderdaad per direct volledig wegvalt, zal BSW onmiddellijk gaan interen op het eigen vermogen. Het geld in kas is voldoende om het naderende seizoen met alle vastgelegde spelers gewoon in te gaan en af te maken. Dat verandert alleen als er nog meer sponsors zouden wegvallen omdat dan de financile buffer weg is. Voorzitter De Jager steekt daarom niet onder stoelen of banken dat de nieuwe situatie, ondanks dat het team gewoon de competitie in zal gaan, een fikse tegenvaller is.&bdquoEen slecht moment, zo vlak voor het nieuwe seizoen. Ook al is er geen acute nood, toch zullen we alle uitgaven nog nauwkeuriger moeten bekijken.&quot