Turner vervangt Oliver

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

EiffelTowers heeft een nieuwe point guard, die luistert naar de naam Frank Turner. Turner (22, 1.78 m) speelde vier jaar voor de Canisius Golden Griffins en reikte tot gemiddelden van 16,2 punten, 5,1 rebounds en 5,7 assists per duel.Turner vervangt Dean Oliver in de Bossche selectie. Technisch manager Jos Frederiks: “Dean had ik er als speler en als mens graag bij willen houden. Vooral Europees heeft Dean een geweldig seizoen gedraaid en dat is niet onopgemerkt gebleven. Financieel konden we niet meer aan zijn eisen voldoen.”
Frank Turner staat te boek als een razendsnelle spelverdeler, met uitstekende leiderskwaliteiten en een opmerkelijk hoog aandeel in de rebound voor een relatief kleine man.
“We hebben Turner in Las Vegas uitgebreid zien spelen, maar hebben ook goed gekeken naar de mens achter de speler”, aldus Frederiks. “Turner heeft zijn collegediploma in drie jaar binnengesleept en ook een masteropleiding gevolgd. Dat houdt misschien weinig verband met zijn basketballcapaciteiten, maar zegt wel iets over zijn persoon.” Turner tekende een contract voor 1 jaar.