Demon Astronauts – MPC Capitals

Het weerzien van Boot in Amsterdam

Veel sentimenten uit het verleden kwamen toch nog even boven bij de coach van MPC Capitals. Boot heeft de amsterdamse club vier kampioenschappen gegeven en vanavond nam hij een nederlaag voor de amsterdammers mee.

De wedstrijd vanavond heeft twee verschillende gezichten gehad. MPC Capitals speelde zeker de eerste 20 minuten een bijzonder goede verdediging. Na een paar minuten komen de eerste frustraties aan amsterdamse zijde boven. De altijd rustig blijvende Joe Spinks begint te schelden tegen de leiding. Na 10 minuten spelen hebben we een score van wel 8-16 op het bord staan. Mario Bennis vind dat het wel kinderbasketball was en dat de Demon Astronauts slecht begonnen aan de wedstrijd. Naast Bennis vond dat Arik Shivek dat Teddy Gibson matig begon.

Het ziet er naar uit dat Gibson, ook al is hij nog zo jong, de plaats zal gaan innemen van McGuthrie. Over Atkinson is niet gesproken in dit verband. De speelwijze zal wel veranderen aangezien Gibson een ander soort speler is. Andere mogelijkheden heeft Shivek misschien ook wel niet. Deze wedstrijd was het begin van stabiliseren voor de club alsdus Shivek. Hij verwacht na anderhalve week dat het team weer gestabiliseerd is en dan weer kan bouwen.

In de volgende 10 minuten blijft het verschil gehandhaafd tussen de beide clubs. MPC Capitals speelt defensief nog steeds sterk en Brant Bailey mag alweer zijn derde driepunter laten noteren. De vraag of Bailey vanavond goede dingen heeft laten zien was Boot toch kort : Bailey is toch in zichzelf gekeerd en dat past niet helemaal bij mij.

Halverwege het derde kwart is er een magistrale pass van Spinks op Gibson. De alley-oop wordt op zeer fraaie wijze afgerond door Teddy. Dit doet de adrenaline omhoog komen bij de Astronauts en ze krijgen het elan. De schoten vallen ineens goed, pakken regelmatig de bal en ze komen hard dichterbij.

Met nog zes punten voorsprong voor Groningen beginnen we aan de laatste 10 minuten die weer spannend zullen gaan worden. Waarom kan MPC Capitals de eerste 20 minuten goed ballen en dan heel langzaam steeds weer een voorsprong van 10-12 punten weggeven Bij nog 3 minuten te spelen is er een gat van drie punten voor MPC Capitals. Het gebruikelijke vrije worpen spektakel in de laatste minuut levert niet het gewenste resultaat op voor de Astronauts en zo gaan de groningers er met de winst van door. Maar het had ook best andersom kunnen zijn verteld de coach van Amsterdam. Daar heeft hij dus ook volkomen gelijk in. Desalniettemin was het een leuke pot basketbal