MPC Capitals wint

scheidsrechters : Koorenhof & De Vries 1e kwart : 8-18 2e kwart : 26-35 3e kwart : 45-49 4e kwart : 65-67
Veel sentimenten uit het verleden kwamen toch nog even boven bij de coach van MPC Capitals. Boot heeft de Astronauts vier kampioenschappen gegeven en nu nam hij een nederlaag voor de Amsterdammers mee. De wedstrijd kende twee gezichten. MPC Capitals speelde zeker de eerste 20 minuten verdedigend bijzonder goed. Na een paar minuten al komen de eerste frustraties aan Amsterdamse zijde boven. De altijd rustig blijvende Joe Spinks begint te schelden tegen de leiding. Na tien minuten staat er een score van 18-16 op het bord. Mario Bennes bestempelde het later als ‘kinderbasketball’ en vond dat Demon Astronauts slecht begon aan de wedstrijd. Coach Arik Shivek vond dat Teddy Gipson matig begon. Het ziet er naar uit dat Gipson, ook al is hij nog zo jong, de plaats zal gaan innemen van McGuthrie. Over Atkinson wordt niet gesproken in dit verband. De speelwijze zal wel veranderen aangezien Gipson een ander soort speler is. Andere mogelijkheden heeft Shivek misschien ook wel niet. Deze wedstrijd was het begin van stabiliseren voor de club, alsdus Shivek. Hij verwacht dat het team met anderhalve week weer stabiel is en dan weer kan bouwen. In de volgende tien minuten blijft het verschil gehandhaafd. Bij rust is het 26-35. MPC Capitals speelt defensief nog steeds sterk en Brant Bailey mag alweer zijn derde driepunter laten noteren. Op de vraag of Bailey dit keer goede dingen had laten zien was Boot kort: “Bailey is toch in zichzelf gekeerd en dat past niet helemaal bij mij.” Halverwege het derde kwart is er een magistrale pass van Spinks op Gipson. De alley-oop wordt op zeer fraaie wijze afgerond door de laatste. Dit doet de adrenaline omhoog komen bij de Astronauts en ze krijgen het elan dat nodig is. De schoten vallen ineens goed, er zijn steals en Demon komt snel dichterbij. Bij het begin van het vierde kwart heeft MPC nog maar vier punten voorsprong: 45-49. De grote vraag is, waarom de Capitals in de eerste twintig minuten goed spelen en dan vervolgens heel langzaam steeds weer een voorsprong van 10-12 punten weggeven. Met nog drie minuten op de klok is het verschil nog slechts drie punten. Het gebruikelijke “vrije worpen spektakel” in de laatste minuut levert niet het gewenste resultaat op voor de Astronauts en zo gaan de Groningers er met de winst van door. Maar het had ook best andersom kunnen zijn, concludeerde Shivek. En daar was weinig tegenin te brengen.