Dichtbij maar weer net niet in de EuroCup

Het is alweer een tijdje geleden dat een Griekse ploeg Martiniplaza aandeed. De laatste maal was het Maroussi met ster-speler Spanoulis. Ditmaal is het Aris die in 2006 nog finalist was in de EuroCup tegen Dynamo Moskou.

De thuisploeg zal niet op volle oorlogssterkte kunnen starten. Thomas Koenis is door zijn enkel gegaan en zal er niet bij zijn. Bryan Defares keert wel weer terug na enkele weken blessureleed.

De wedstrijd begint aanvallend stroef maar is verdedigend van beide kanten behoorlijk goed. In allerlei voorbeschouwingen werd vooral Davis gevreesd maar vooral Muldrow is de gangmaker. Na het eerste kwart is het 9-9 en de score loopt de hele wedstrijd niet hoog op.

Tactisch een sterke wedstrijd van beide kanten en aan beide zijn was de verdediging beter dan de aanval. Qua spelers waren het vooral Dourisseau en Muldrow die goed door kwamen. Muldrow behaalde ook nog eens een prachtige double-double.

Opvallend zijn de lage schotcijfers en zeker in de rust zijn er zestien schoten vanachter de driepuntslijn geschoten waarvan alleen David Bell scoort.

Beide ploegen ontlopen elkaar de hele wedstrijd niet. Constant een klein gaatje van een paar punten. In het derde kwart verslapt de verdediging even bij de thuisploeg en zetten de Grieken een 9-0 run neer. Later blijkt het de beslissende run te zijn want in het vierde kwart komen de gastheren nog terug tot drie punten maar daar blijft het bij.

Het vierde kwart wordt het dus weer spannend maar op drie punten afstand een paar slordige turnovers en de kansen zijn verkeken. Andermaal een kans laten lopen om een Europese tegenstander te verslaan.

De Griekse coach bewonderd de sfeer in Martiniplaza en is tevreden natuurlijk met de overwinning. De Grieken doen goede zaken met de overwinning om tweede te worden in de poule. Voor Groningen zijn de kansen nu verkeken op een langer verblijf in de EuroCup.