GasTerra Flames – Rotterdam Basketball

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De persberichten verschijnen in hoog tempo op de website van GasTerra Flames in navolging van artikelen in de krant. Er gebeurt veel rondom het team van Hakim Salem. De persconferentie na afloop van de wedstrijd in Rotterdam duurt langer dan gemiddeld.

Vooral de wisseling van de starters en de vraag aan een externe adviseur om eens te kijken naar de sfeer om de club doen veel stof opwaaien.

De wedstrijd tegen Rotterdam zal niet het omslagpunt worden in de verminderde positieve sfeer.

De thuisploeg loopt wel enigszins weg maar na de rust wordt de wedstrijd echt een game. Randy Wiel en zijn mannen geloven in een stunt.

GasTerra Flames blijft de leidende ploeg en vooral Alex Wesby trekt de kar. Zijn creativiteit zorgt voor de broodnodige punten. Topscorer van de wedstrijd en in de laatste twee minuten zijn het Bell en Wyatt die de overwinning veilig stellen.

De 60-50 score is uiteindelijk wel geflatteerd aangezien het vlak voor het eindsignaal een gelijke score te zien was op het bord.

Rotterdam Basketball heeft veel talent maar weinig lengte. Goede schutters hebben ze ook en vandaag was het Mladenovic die uitstekend speelde. De hekkensluiter in de competitie zou best wel eens in de komende maanden meer overwinningen kunnen gaan pakken. Zoals Hakim Salem recentelijk heeft gezegd is de hand van de coach duidelijk zichtbaar bij Rotterdam.

Randy Wiel is begrijpelijk een beetje down van de nederlaag. We hadden een klein kansje en dan is het jammer als dat er niet uit komt. We zijn als team een beetje klein. Het is ook vervelend als coach dat ik tijdens time-outs niet omhoog hoef te kijken naar mijn lange mannen.

Uiteindelijk staat GasTerra Flames nu weer gewoon boven aan de ranglijst en blijft de vraag: is alle commotie niet gewoon een korte storm in een glas water?.

De mooiste opmerking van vandaag komt uit de mond van Randy Wiel. Een toekomstig journalist stelt hem de vraag of hij zelf goed kon basketballen. Ach ik heb een beetje in Amerika gespeeld en een beetje koffie gedronken in de NBA en vervolgens naar Nederland gegaan.